Η Lancia αποκάλυψε το πίσω μέρος της νέας Ypsilon (photos)


Τα πίσω φωτιστικά σώματα LED της ολοκαίνουριας Lancia Ypsilon αντλούν την έμπνευσή τους από τη θρυλική Stratos.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 28/12/2023

Η αλλαγή σελίδας της Lancia έχει ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο αρχών, λογότυπου, σχεδιαστικής φιλοσοφίας, ακόμα και concept car και πλέον αναμένουμε την παρουσίαση των καινούριων μοντέλων.

Η αρχή θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2024 με τη νέα Ypsilon, η οποία θα αποκαλυφθεί στο Μιλάνο. Η ιταλική φίρμα προετοιμάζει «σιγά-σιγά» το έδαφος, δημοσιεύοντας μια σειρά από teaser φωτογραφίες, οι οποίες δίνουν μια πρώτη γεύση από διάφορα τμήματα της Ypsilon.

Η αρχή έγινε με το «tavolino», το «μικρό τραπέζι» στο οποίο θα γίνεται η επαγωγική φόρτιση smartphone. Ακολούθησε η πρώτη φωτογραφία του αμαξώματος και συγκεκριμένα τμήματος του εμπρός μέρους, την ίδια μέρα που ένα πρωτότυπο της νέας Ypsilon εκλάπη και βρέθηκε σε κανάλι γαλλικού ποταμού!

Η τρίτη φωτογραφία έδειξε μια εικόνα του καινοτόμου συστήματος infotainment S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation), το οποίο θα επιτρέπει στους επιβάτες να προσαρμόσουν το περιβάλλον της καμπίνας αγγίζοντας ένα κουμπί ή με τη φωνή τους, ρυθμίζοντας τις λειτουργίες του ηχοσυστήματος, του κλιματισμού και του ατμοσφαιρικού φωτισμού. Διαθέτει δύο οθόνες υψηλής ευκρίνειας, με την αρχική σελίδα να λειτουργεί ως κεντρικός πίνακας ελέγχου για τον ήχο, τον αέρα και το φωτισμό.

Πλέον, η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (28/12) δίνει μια πρώτη εικόνα για το πίσω μέρος, με τα στρογγυλά πίσω φώτα LED, εμπνευσμένα από τη θρυλική Lancia Stratos αλλά και τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία.

«Σήμερα, με την τέταρτη εικόνα, αποκαλύπτουμε το πίσω μέρος της νέας Lancia Ypsilon, που αντικατοπτρίζει την ολοκαίνουρια, ‘καθαρή’ και ριζοσπαστική σχεδιαστική γλώσσα. Τα εμβληματικά στρογγυλά LED πίσω φώτα, που θυμίζουν την Lancia Stratos των πολλών νικών, πλαισιώνουν το λογότυπο της Lancia σε μία τέλεια επικοινωνία ανάμεσα στην αγνότητα και τη ριζοσπαστικότητα, κάτι που μπορεί να δει κανείς και από τη γραμματοσειρά με την οποία αναγράφεται η λέξη Ypsilon ακριβώς από κάτω», τόνισε ο CEO της μάρκας, Luca Napolitano.

Στο εσωτερικό των πίσω φωτιστικών σωμάτων υπάρχει ένα νέο σχεδιαστικό στοιχείο, το γράμμα Y, τοποθετημένο οριζόντια. Όσο για τη γραμματοσειρά που έχει επιλεχθεί, αντλεί την έμπνευσή της από το χώρο της μόδας. Αναφορικά με τη λέξη Ypsilon, τα γράμματα μοιάζουν «χειρόγραφα» και εμπνέονται από μοντέλα όπως οι Fulvia, Flavia και Flaminia.

Η νέα Lancia Ypsilon θα κυκλοφορήσει αρχικά ως αμιγώς ηλεκτρική, σε 1906 αντίγραφα, με την περιορισμένη έκδοση Lancia Ypsilon Cassina Limited Edition.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Lancia Ypsilon HF των 240 PS

Lancia: Η πρώτη επίσημη ενημέρωση για την ολοκαίνουρια ηλεκτρική ναυαρχίδα της

Η Lancia επιμένει ελληνικά, εγκαταλείποντας τα ονόματα «θρυλικών» μοντέλων της