Η McLaren κάνει… κωλοτούμπα και ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της SUV!


Τα υψηλα κέρδη που προσφέρει η κατηγορία των SUV σε συνδυασμό με την έλευση του νέου CEO που έχει συνδέσει την πορεία του με την άκρως επιτυχημένη Porsche Cayenne, οδηγούν τη McLaren σε μια στροφή 180 μοιρών. 

  • 15/6/2022

Πριν από λίγο καιρό παρουσιάσαμε τη λίστα με τις εταιρείες που δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα την πρώτη τους SUV πρόταση. Ανάμεσα τους υπάρχουν φίρμες που ετοιμάζονται να το πράξουν το προσεχές διάστημα (βλέπε Ferrari) αλλά και φίρμες που έχουν δηλώσει με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν τους ενδιαφέρει η συγκεκριμένη κατηγορία αφού δεν συνάδει με τον χαρακτήρα των μοντέλων τους.

Μία από αυτές ήταν και η McLaren η οποία όμως σύμφωνα με το έγκυρο autocar.co.uk έχει κάνει επική κυβίστηση –γνωστή ως κωλοτούμπα- και έχει βάλει στα πλάνα της την παρουσίαση μίας SUV πρότασης η οποία μάλιστα θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Οι λόγοι που ανάγκασαν τη βρετανική εταιρεία να κάνει στροφή 180 μοιρών είναι φυσικά η δημοτικότητα της κατηγορίας αλλά και τα έσοδα που μπορεί να φέρει και τα οποία είναι σημαντικά, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τις αλλεπάλληλες δοκιμασίες και τον έντονο ανταγωνισμό.

O νέος CEO της McLaren Michael Leiters
O νέος CEO της McLaren Michael Leiters

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη φέρεται να έπαιξε και η έλευση του νέου CEΟ Michael Leiters ο οποίος ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του το αφιέρωσε στην άκρως επιτυχημένης Porsche Cayenne ενώ και κατά την παρουσία του στη Ferrari ασχολήθηκε αρκετά με την επερχόμενη Purosangue.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η McLaren θα παρουσιάσει τη νέα πρόταση στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε και θα υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα ισχύος όπως συμβαίνει για παράδειγμα και στην ανταγωνιστική Aston Martin DBX στην οποία η κορυφαία έκδοση 707 αποδίδει ισάριθμούς ίππους και παρουσιάζεται ως το γρηγορότερο SUV στον κόσμο.

H Aston Martin DBX 707
H Aston Martin DBX 707

Οι αναφορές μιλάνε για ένα ηλεκτρικό όχημα το οποίο δεν θα διακρίνεται για την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, θα είναι τετρακίνητο και θα παίρνει τη δύναμή του από δύο ηλεκτροκινητήρες στη βασική έκδοση και από τρεις στην κορυφαία.

Από εκεί και πέρα στο σύστημα μπαταριών θα εφαρμοστεί η τεχνολογία στερεάς κατάσταση (solid-state) ώστε να εξοικονομηθεί βάρος και να μπορέσει η νέα πρόταση να κινηθεί γρήγορα διατηρώντας τη φήμη που συνοδεύει τον κατασκευαστή της.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως από τη στιγμή που η SUV πρόταση της McLaren θα ενσωματώσει την κορυφαία τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα, τότε η τιμή της αναμένεται να ξεπεράσει τις 280.000€ που κοστίζει σήμερα κατά μ.ο. ένα μοντέλο της και γιατί όχι να "σκαρφαλώσει" μέχρι και τις 400.000€!

Οι συντάκτες του autocar.co.uk προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους της McLaren προκειμένου να σχολιάσουν αυτές τις πληροφορίες ωστόσο κανείς δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εγκυρότητα του ρεπορτάζ.

Πηγή: autocar.co.uk