Η Mercedes-AMG One μπήκε σε βιτρίνα αντιπροσωπείας και η τιμής της σοκάρει


Όποιος θελήσει να αποκτήσει το πανίσχυρο μοντέλο των Γερμανών θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: F1RST MOTORS
  • 23/1/2024

Η Mercedes-AMG One είναι ένας από τους «μονόκερους» της αυτοκίνησης, ένα από τα μοντέλα που λίγοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, αφού μόλις 275 μονάδες θα κατασκευαστούν παγκοσμίως.

Μία εξ αυτών πωλείται στο Άμπου Ντάμπι, μέσω της αντιπροσωπείας F1rst Motors, η οποία ζητά 20 εκατ. AED (United Arab Emirates Dirham), δηλαδή λίγο παραπάνω από 5 εκατ. ευρώ, για το πανίσχυρο μοντέλο. Σύμφωνα με τους ίδιους, η εν λόγω AMG One δεν έχει διανύσει ούτε 1 km στην «καριέρα» της, αφού ο χιλιομετρητής γράφει 0.

Η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια από εκείνη που φημολογείται ότι πωλείται κανονικά το μοντέλο, αφού λέγεται ότι η Mercedes ζητά περίπου 2-3 εκατ. ευρώ για κάθε μονάδα. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη αγγελία τόσο ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός ότι η Mercedes είχε απαγορεύσει στους πελάτες της να πουλήσουν τις One τους, ή τουλάχιστον έτσι λέγεται.

Με τις παραδόσεις να έχουν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023, είναι δεδομένο ότι η AMG One που πωλείται μέσω της F1rst Motors δεν είναι παλαιότερη του ενός έτους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Mercedes-AMG One σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους Γερμανούς ως ό,τι κοντινότερο στη Formula 1 μπορεί να οδηγήσει κανείς στον δρόμο. Πρόκειται για ένα θαύμα της μηχανικής, με το υβριδικό της κινητήριο σύνολο να φέρει έναν κινητήρα V6 χωρητικότητας 1,6 L, αλλά και 4 ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας συνολικά 1.063 PS. Έχει ήδη γράψει το όνομά της με ολόχρυσα γράμματα στα βιβλία των ρεκόρ και της ιστορίας, αφού πλέον κρατά το ρεκόρ γύρου τόσο στο Nurburgring, όσο και στη Monza.

Τη μονάδα έχει επιμεληθεί το αρμόδιο τμήμα της Mercedes στο Brixworth, εκεί όπου έρχονται στη ζωή και οι κινητήρες των μονοθεσίων F1 της Mercedes. Το μοντέλο, στο σύνολό του, συναρμολογείται στις εγκαταστάσεις της AMG στο Coventry του Ην. Βασιλείου, με την παραγωγή να έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται – Ο Bottas παρέλαβε τη νέα του Mercedes με τους 1.063 PS! (photos)

Ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ για τη Mercedes-AMG One - Δείτε το τρέιλερ (video)

Αυτός o γύρος της Mercedes-AMG One στο Nurbugring θυμίζει video game (video)