«Κλείδωσε» η ονομασία για τον διάδοχο της Lamborghini Huracan


Οι Ιταλοί κατοχύρωσαν την ονομασία του νέου τους μοντέλου το οποίο αναμένεται να καταφτάσει πολύ σύντομα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 3/4/2024

Η Lamborghini ετοιμάζεται να λανσάρει τον διάδοχο της Huracan εντός του έτους κι η ονομασία του νέου μοντέλου ίσως να αποκαλύφθηκε νωρίς. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κατοχύρωσε την ονομασία 'Temerario' μέσω του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πατεντών και Πνευματικών Δικαιωμάτων, όπου δημοσιεύτηκε και το αντίστοιχο λογότυπο, στο οποίο εμφανίζεται η επιγραφή της νέας ονομασίας με ένα κέρατο σε κάθε άκρη, όπως σε εκείνο της Countach.

Η πατέντα έχει υποβληθεί σε 5 διαφορετικές κατηγορίες9 - Ηλεκτρονικοί Αισθητήρες κι εξοπλισμός, 12 - Αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών και θερμικών, όπως και των μερών τους, 14 - Ρολόγια, 25 - Ρουχισμός και 28 - Αυτοκίνητα παιχνίδια.

Είναι γνωστό ότι η Lamborghini εμπνέεται για τις ονομασίες των μοντέλων της από διάσημους ταύρους μαχητές. Για παράδειγμα, η Revuelto έχει πάρει το όνομά της από έναν ξακουστό ταύρο που συμμετείχε σε διάφορες ταυρομαχίες στη Βαρκελώνη το 1880. Εκείνος λέγεται ότι ήταν «επαναστάτης κι είχε αδάμαστη καρδιά,» με τη λέξη Revuelto να μεταφράζεται από τα Ισπανικά ως «απείθαρχος».

Αντίστοιχα, η λέξη Temerario σημαίνει «παράτολμος» στα Ισπανικά, που εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται λίγο ακατάλληλη ονομασία για αυτοκίνητο, όμως είναι σίγουρο ότι οι Ιταλοί θα καταφέρουν να κάνουν κάποια πιο «επαναστατική» σύνδεση.

Λέγεται επίσης ότι ενδέχεται η ονομασία να αναφέρεται στον κινητήρα, κι όχι στο μοντέλο καθεαυτό. Έχει επιβεβαιωθεί ότι ο V10 της Huracan θα αντικατασταθεί από έναν μικρότερο, V8 κινητήρα, ο οποίος θα συνοδεύεται από τεχνολογία PHEV κι υπάρχουν φήμες ότι πρόκειται για μια εντελώς νέα μονάδα κι όχι για εκείνη που κρύβεται κάτω από το κάλυμμα της Urus. Πιο συγκεκριμένα, το πιθανότερο σενάριο λέει ότι στην «καρδιά» της Temerario θα υπάρχει ένας twin-turbo V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,0 L.

Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση η Lamborghini να παρουσιάσει τον διάδοχο της Huracan το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Lamborghini Arena, που θα λάβει χώρα στην πίστα της Imola στις 6-7 Απριλίου. Στην ίδια «γιορτή» θα αποκαλυφθούν δύο ακόμη νέα μοντέλα: η PHEV έκδοση της Urus και μία τελευταία, αποχαιρετιστήρια, ειδική εκδοχή της Huracan, η Huracan STJ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lamborghini: Αποχαιρετισμός στα Απέννινα Όρη για τον V10 της Huracan (video-photos)

Lamborghini: Η νέα επετειακή έκδοση της Huracan STO... πετάει φωτιές! (photos)

Ο διάδοχος της Lamborghini Huracan... θέλει να μοιάσει στη Revuelto (photos)