Lamborghini Huracan STJ: Ο «τελευταίος χορός» του εμβληματικού supercar (photos)


Οι Ιταλοί αποχαιρετούν τον V10 της Huracan με μία ειδική έκδοση, που θα είναι διαθέσιμη σε μόλις 10 αντίγραφα. Όλα τους έχουν ήδη πουληθεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 11/4/2024

Η Lamborghini σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής με το λανσάρισμα νέας, τελευταίας ειδικής έκδοσης της Huracan, η οποία θα υποδεχτεί το διάδοχό της εντός του 2024.

Ο λόγος για τη Huracan STJ (Super Trofeo Jota), που βασίζεται στην STO, όμως έχει «αγριέψει», από τη στιγμή που πρόκειται για το «κύκνειο άσμα» του μοντέλου. Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 10 μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη «δεσμευθεί» από τους αγοραστές τους.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει επέμβει στην ισχύ και έτσι η STJ αποδίδει 640 PS και 565 Nm ροπής, που προέρχονται από τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα χωρητικότητας 5,2 L. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Παρόλο που η ισχύς έχει διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, η Lamborghini έχει κάνει μερικές αλλαγές, βελτιώνοντας το χειρισμό και τις επιδόσεις του οχήματος.

Έχουν προστεθεί τέσσερα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, που προέρχονται από τα αγωνιστικά, όπως και νέες ζάντες 20 ιντσών, που συνοδεύονται από ελαστικά Bridgestone Potenza Race.

Εκτός αυτού, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετό ανθρακόνημα, όπως για παράδειγμα στα πτερύγια του μπροστινού προφυλακτήρα, που είναι επίσης νέα κι αποτελούν μέρος του ολοκαίνουργιου αεροδυναμικού πακέτου που έχει δεχτεί η STJ. Χάρη σε αυτό, η κλίση της πίσω αεροτομής έχει αλλάξει, βοηθώντας τη Huracan να βελτιώσει το χρόνο γύρου της στην πίστα Nardo Ring στην Ιταλία κατά περισσότερο από 1 sec, σε σχέση με την STO.

Προκειμένου να ξεχωρίζει από τις άλλες ειδικές εκδόσεις της Huracan, η φίρμα από τη Sant'Agata Bolognese έχει προσφέρει στην STJ δύο μοναδικά liveries. Στο πρώτο (που φαίνεται και στις φωτογραφίες), το αμάξωμα έχει βαφτεί μπλε και η οροφή σε μαύρο χρώμα, ενώ υπάρχουν κόκκινες και λευκές λεπτομέρειες. Η δεύτερη εμφάνιση συνδυάζει το γκρι χρώμα του αμαξώματος με τη μαύρη οροφή και στοιχεία σε κόκκινο και λευκό.

Στην καμπίνα, όπως είθισται όταν πρόκειται για μια τόσο περιορισμένης διαθεσιμότητας ειδική έκδοση ενός μοντέλου, έχει τοποθετηθεί μια πλάκα αρίθμησης των μονάδων, που γράφει «1 of 10» και είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα. Οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν προαιρετικά και μία ακόμη εξατομικευμένη πλάκα στην πλευρά του συνοδηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lamborghini: Αποχαιρετισμός στα Απέννινα Όρη για τον V10 της Huracan (video-photos)

Lamborghini Huracan: Ο διάδοχός της «χάνει» τον V10 - Ο κινητήρας που τον αντικαθιστά

Αυτή είναι η πρώτη Lamborghini Huracan που κάνει το 400άρι σε λιγότερο από 7 δλ. (video)