Οι τιμές του νέου Skoda Kodiaq στη Γερμανία


Η 2η γενιά του μεσαίου SUV της Skoda ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στη Γερμανία, όπου έγιναν γνωστές οι τιμές τριών εκδόσεών του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SKODA AUTO
  • 22/12/2023

H Skoda παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Kodiaq στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου και πλέον το D-SUV των Τσέχων ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στη Γερμανία, όπου μάθαμε και τις πρώτες τιμές του.

Η γκάμα του περιλαμβάνει κινητήρες αμιγώς θερμικούς, ήπια υβριδικούς, diesel και plug-in hybrid, ωστόσο στη γερμανική αγορά το λανσάρισμα ξεκίνησε αποκλειστικά με την εξοπλιστική έκδοση Selection και με δύο diesel κινητήρια σύνολα και θα ακολουθήσει, το πρώτο τρίμηνο του 2024 και ένα τρίτο.

Τα δύο εξ’ αυτών είναι προσθιοκίνητα: Πρόκειται για το ήπια υβριδικό 1.5 TSI mHEV που αποδίδει 150 PS και θα «καθυστερήσει» λίγο, μιας και θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από το 2024 και το πετρελαιοκίνητο 2.0 TDI που αποδίδει επίσης 150 PS. Η τρίτη παραλλαγή είναι τετρακίνητη, με diesel κινητήρα 2.0 L (2.0 TDI), που αποδίδει 193 PS. Και τα τρία συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG) 7 σχέσεων.

Το νέο Kodiaq είναι μακρύτερο κατά τουλάχιστον 6 cm από τον προκάτοχό του και έτσι οι έως και 7 επιβάτες που μπορεί να φιλοξενήσει έχουν περισσότερο χώρο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το πορτμπαγκάζ. Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Modern Solid» δίνει τα πρώτα διαπιστευτήριά της, ενώ βελτιωμένος είναι και ο συντελεστής οπισθέλκουσας (0,282).

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η νέα οθόνη του συστήματος infotainment που ξεκινά από τις 10 ίντσες και μπορεί να φτάσει έως τις 13, αλλά και τα τρία ολοκαίνουρια Smart Dials. Στο βασικό εξοπλισμό υπάρχουν, μεταξύ άλλων, τριζωνικός κλιματισμός, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω, Digital Cockpit Plus και αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας.

Μάθετε τα πάντα για τη δεύτερη γενιά του Skoda Kodiaq, τις πλήρεις προδιαγραφές αλλά και τα πλούσια συστήματα ασφάλειας πατώντας ΕΔΩ.

Αναλυτικά οι τιμές των πρώτων εκδόσεών του που έγιναν γνωστές στη Γερμανία είναι οι εξής:

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
1.5 TSI MHEV 150 PS *41.990 €
2.0 TDI 150 PS45.500 €
2.0 TDI 4X4 193 PS49.700 €

* Διαθέσιμη για παραγγελία το πρώτο τρίμηνο του 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οικογενειακό compact SUV με απίστευτους χώρους σε τιμή έκπληξη - Δείτε ποιο είναι

Skoda: Αυτά είναι τα νέα, θερμικά, Kamiq και Scala (video-photos)

Νέο Skoda Superb: Άνεση και χώροι... σε άλλο επίπεδο! (video-photos)

Skoda Kamiq: Αναλυτικά οι τιμές και οι εκδόσεις του πρακτικού B-SUV