Porsche: Αποκάλυψη για το αναβαθμισμένο εσωτερικό της νέας Panamera (photos)


Με φιλοσοφία σχεδίασης επικεντρωμένη στον οδηγό, η 3η γενιά της Panamera συνδυάζει αναλογικά και ψηφιακά στοιχεία και διαθέτει 3 οθόνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: PORSCHE NEWSROOM
  • 7/11/2023

Το ντεμπούτο της νέας Porsche Panamera πλησιάζει, καθώς έχει προγραμματιστεί για τις 24 Νοεμβρίου 2023 στο Icons of Porsche Festival στο Ντουμπάι, ενώ θα εκτεθεί στο κοινό το επόμενο διήμερο (25-26 Νοεμβρίου 2023).

Έτσι, έχοντας ήδη κάνει γνωστά τα κινητήρια σύνολά της, η γερμανική φίρμα φρόντισε να τονώσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον, παρουσιάζοντας φωτογραφίες και πληροφορίες από το εσωτερικό της επερχόμενης 3ης γενιάς.

H Porsche επισημαίνει ότι η φιλοσοφία της σχεδίασης της καμπίνας έχει επίκεντρο τον οδηγό, με πρωτοποριακά και διαισθητικά συστήματα ελέγχου των λειτουργιών, δημιουργώντας «την τέλεια ισορροπία μεταξύ αναλογικών και ψηφιακών στοιχείων».

Η ατμόσφαιρα που αποπνέει το εσωτερικό είναι «σπορ και υψηλής ποιότητας», με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη φίρμα, να τοποθετεί το sports car στην ίδια κατηγορία με τα πολυτελή sedan που προσφέρονται από τον ανταγωνισμό. Η νέα Panamera υιοθετεί το σύστημα ελέγχου Porsche Driver Experience που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Taycan.

Το βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου concept είναι η ομαδοποίηση όλων των στοιχείων ελέγχου των λειτουργιών που σχετίζονται με την οδήγηση γύρω από το τιμόνι. Ως αποτέλεσμα, όλες οι βασικές λειτουργίες είναι εύχρηστες και με άμεση πρόσβαση από τον οδηγό.

Για παράδειγμα, ο επιλογέας ταχυτήτων έχει φύγει από την κονσόλα και είναι πίσω από το τιμόνι, ενώ η επιλογή των drive modes γίνονται απευθείας από το τιμόνι, όπως και ο διακόπτης εναλλαγής για την πλοήγηση στις διάφορες επιλογές του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται χώρος στην κεντρική κονσόλα για την τοποθέτηση του πίνακα ελέγχου του κλιματισμού, ο οποίος συνδυάζει επιφάνειες αφής αλλά και φυσικούς διακόπτες. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί νέοι αεραγωγοί, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, χωρίς «πτερύγια». Συν τοις άλλοις, υπάρχουν περισσότεροι αποθηκευτικοί χώροι στην κονσόλα σε σχέση με την τωρινή 2η γενιά.

Οι οθόνες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο εσωτερικό και υπάρχουν τρεις. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,6 ιντσών, που χαρακτηρίζεται από κυρτή και ανεξάρτητη σχεδίαση και διαθέτει τρεις περιοχές εμφάνισης πληροφοριών, πλήρως διαμορφώσιμες. Η κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment είναι 12,3 ιντσών, ενώ και ο συνοδηγός έχει στη διάθεσή του οθόνη 10,9 ιντσών, η οποία έχει μία ειδική επίστρωση ώστε να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού.

Η Porsche εξοπλίζει για πρώτη φορά την Panamera με συνεχόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό σε όλο το πάνελ, ενώ το βελτιωμένο αφρώδες υλικό των καθισμάτων εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση για όλους τους επιβάτες. Η Porsche έχει βασίσει τις επιλογές χρωμάτων και υλικών στη νέα Panamera σε ιδιαίτερα ποιοτικά υλικά και σε μια μεγάλη ποικιλία από δίχρωμα σχέδια. Επίσης, για πρώτη φορά, προσφέρει εξοπλισμό χωρίς δέρμα στην Panamera, που συνδυάζει ιδιαίτερα σπορ υλικά όπως το Race-Tex και το ύφασμα Pepita.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Porsche ετοιμάζει τη νέα Panamera!

Porsche Panamera: Δύο πρωτότυπα, δύο διαφορετικές απολήξεις της εξάτμισης (photos)

First Drive: Porsche 718 Spyder RS - Δοκιμάζουμε την απόλυτη Boxster