Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου Volvo EX90 (video)


Η ναυαρχίδα της Volvo γίνεται αμιγώς ηλεκτρική και αποκαλύπτεται σε λίγες ώρες. Δείτε την παρουσίαση του 7θέσιου SUV σε live streaming.

  • 9/11/2022

Η ώρα της αποκάλυψης έφτασε. Σε λίγες ώρες - και συγκεκριμένα στις 16:00 - η Volvo παρουσιάζει στην παγκόσμια αγορά τη νέα, πλήρως ηλεκτρική, ναυαρχίδα της, το Volvo EX90.

Η πρόθεσή της να εξηλεκτρίσει το υπάρχον XC90 έγινε γνωστή από τις αρχές του 2020, μέσω δηλώσεων του CEO της εταιρείας, Hakan Samuelsson. Η ονομασία του 7θέσιου SUV έγινε αντικείμενο εκτιμήσεων, καθώς υπήρχε η πληροφόρηση ότι μπορεί να εγκαταλειφθεί ο γραμματαριθμητικός χαρακτηρισμός. Κάτι που τελικά δεν έγινε, απλά το αρχικό γράμμα μετετράπη σε φωνήεν.

Στα μέσα του 2021, παρουσιάστηκε το Volvo Concept Recharge, ένα πρωτότυπο που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και ουσιαστικά φανέρωσε τη σχεδιαστική φόρμα και τη μορφή που θα έχει το ηλεκτρικό EX90.

Στα τέλη του φετινού καλοκαιριού, διέρρευσαν εικόνες του SUV, σε επίπεδο σχεδίων ευρεσιτεχνίας σε γνωστό forum για τους λάτρεις αυτοκινήτων της Ευρώπης. Οι πατέντες αυτές ενέπνευσαν τα χέρια designers και παρουσίασαν renderings για το πώς περιμένουν ότι θα είναι το μοντέλο όταν φτάσει στην παραγωγή.

Το σίγουρο είναι ότι το νέο, ηλεκτρικό, Volvo EX90 θα θέσει νέα δεδομένα σε επίπεδο ασφάλειας, διαθέτοντας μια «αόρατη ασπίδα ασφαλείας», με αναρίθμητες κάμερες, radar, lidar που «σαρώνουν» όχι μόνο το δρόμο αλλά και τον ίδιο τον οδηγό.

Παράλληλα, θα διαθέτει σύστημα radar που εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχαστεί παιδί ή κατοικίδιο μέσα στο αυτοκίνητο, το εσωτερικό του οποίου χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστική φιλοσοφία, με πλήρεις πληροφορίες προς τον οδηγό, αλλά παρουσιαζόμενες με απλό και εύχρηστο τρόπο.

Επειδή, ωστόσο, κάθε παρουσίαση πρέπει να έχει και ένα «μυστήριο», η Volvo δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον ηλεκτροκινητήρα και την μπαταρία. Γνωρίζουμε μόνο ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα «SPA 2» («Scalable Product Architecture 2»), που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα νέα ηλεκτρικά οχήματα του brand.

Παρακολουθείστε την παρουσίαση του νέου, ηλεκτρικού, Volvo EX90, που αρχίζει στις 16:00, πατώντας ΕΔΩ.