Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV επόμενης γενιάς της BMW (photos)


Βασισμένο στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα Neue Klasse, το πρώτο EV SUV της βαυαρικής φίρμας αναμένεται να είναι ο διάδοχος της iX3.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 21/11/2023

Η BMW ετοιμάζεται για την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της από το 2025, όταν και θα αρχίσουν να παρουσιάζονται σταδιακά τα νέα της EV, βασισμένα στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα Neue Klasse.

Ήδη στην έκθεση IAA Mobility του Μονάχου παρουσιάστηκε το Vision Neue Klasse, που έδειξε μέρος των δυνατοτήτων αλλά και των προδιαγραφών από πλευράς τεχνολογίας, σχεδιασμού και ψηφιοποίησης. Το 2025 αναμένεται να λανσαριστεί ένα νέο ηλεκτρικό sedan, αντικαθιστώντας τη Σειρά 3, αλλά και ένα SUV.

Ένα πρωτότυπο από το καινούριο όχημα ελεύθερου χρόνου εντόπισαν οι συνεργάτες μας να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους και μάς προμήθευσαν με το πρώτο πακέτο φωτογραφιών. Έχοντας εσωτερικά τον κωδικό NA5, το SUV έχει το μέγεθος της τρέχουσας X3 αλλά και το εμπρός μέρος που έχει πολλά κοινά σημεία με το Vision Neue Klasse που παρουσιάστηκε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Παρά την ύπαρξη του καμουφλάζ, μπορούμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη μεγαλύτερου πρόβολου και στις δύο άκρες του αμαξώματος, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο χώρο για τους επιβάτες αλλά και τις αποσκευές. Η σχεδίαση είναι κομψή και το πρωτότυπο να έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος, ενώ οι πιο φουσκωμένοι θόλοι τροχών αλλά και άλλες τονισμένες λεπτομέρειες του αμαξώματος μπορεί να οφείλονται στην ύπαρξη πάνελ, που κάποια στιγμή θα αφαιρεθούν.

Στο πλάι μπορούμε να διακρίνουμε τις χωνευτές χούφτες θυρών, τα μεγάλα πίσω ελαστικά (255/45 R20) και τις μπλε δαγκάνες των φρένων, που παραπέμπουν σε μοντέλο M50 ή M60.

Η έναρξη παραγωγής της καινούριας iX3 εκτιμάται ότι θα συμβεί στα μέσα του 2025, με τη νέα πλατφόρμα να δίνει τη δυνατότητα κίνησης στους εμπρός, τους πίσω και σε όλους τους τροχούς. Επιπλέον, για την επόμενη γενιά των EV, θα υπάρχουν πακέτα μπαταριών με διαφορετικές χωρητικότητες, διαφοροποιήσεις σε μεταξόνια και πλάτη αμαξωμάτων, μεγέθη τροχών από 18 έως 22 ιντσών. Και φυσικά θα υποστηρίζονται διαφορετικοί τύποι αμαξωμάτων, με ποικίλες αποστάσεις από το έδαφος.

Στην περίπτωση της iX3 αναμένεται να υπάρχουν διάφορες εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, κίνηση σε δύο και τέσσερις τροχούς, παραλλαγή M60 xDrive ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και αμιγώς M μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκαν οι τιμές της νέας BMW X2 για την ελληνική αγορά

Η νέα BMW X3 «αποκαλύπτει» περισσότερα στοιχεία, σε δύο διαφορετικές εκδόσεις (photos)

O Bob Marley μπορούσε να έχει όποιο αυτοκίνητο ήθελε. Διάλεξε BMW για έναν πολύ απλό λόγο