Hyundai KONA: Έρχεται η σπορ ηλεκτρική έκδοση N-Line (photos)


Η 2η γενιά του Hyundai KONA διαθέτει θερμική σπορ έκδοση N-Line ωστόσο σύντομα θα υπάρχει και η αντίστοιχη ηλεκτρική παραλλαγή.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 18/12/2023

Το νέο Hyundai KONA αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» για την Ελλάδα, αλλά και την Ισπανία. Η 2η γενιά του είναι διαθέσιμη με πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων, αμιγώς θερμικών, υβριδικών και ηλεκτρικών.

Ωστόσο, η σπορ έκδοση N-Line αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτό σύντομα θα πάψει να ισχύει καθώς αναμένεται η έλευση και της EV παραλλαγής. Οι συνεργάτες μας, μάλιστα, μάς προμήθευσαν με τις σχετικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενός πρωτοτύπου.

Ο αμιγώς ηλεκτρικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου δοκιμής εντοπίζεται εύκολα. Αρχικά είναι η ύπαρξη της θύρας φόρτισης στο εμπρός μέρος. Στη συνέχεια η απουσία απολήξεων της εξάτμισης στο πίσω τμήμα αλλά και η ύπαρξη του γράμματος E στο τέλος της πινακίδας κυκλοφορίας!

Βέβαια, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για αμιγώς, «καυτή», N παραλλαγή, αλλά για έκδοση που έχει σπορ χαρακτηριστικά, τόσο στη σχεδίαση όσο και, πιθανότατα, σε διάφορα στοιχεία, όπως για παράδειγμα η ρύθμιση της ανάρτησης και η απόκριση του τιμονιού.

Εμφανισιακά, οι διαφορές εντοπίζονται στις νέες ζάντες αλουμινίου, τις πιο εμφανείς πλαϊνές ποδιές, τον πίσω διαχύτη αλλά και τις σχετικές επιγραφές στα φτερά, οι οποίες, πάντως, στο συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι καλυμμένες με αυτοκόλλητο.

Από πλευράς κινητήριου συνόλου, δεν περιμένουμε κάτι περισσότερο από τις υπάρχουσες ηλεκτρικές εκδόσεις, με την ισχύ, στη μεγαλύτερη δυνατή επιλογή, να φτάνει τους 218 PS και την μπαταρία να έχει ενεργειακή χωρητικότητα 65,4 kWh.

Η παρουσίαση του ηλεκτρικού Hyundai KONA N-Line αναμένεται εντός του 2024, ίσως και μέχρι το τέλος της άνοιξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Hyundai KONA στην Ελλάδα (κινητήρες-εκδόσεις)

Hyundai: Έρχεται ηλεκτρικό hot hatch με την υπογραφή του τμήματος N

Μπορούν τα ηλεκτρικά να ντριφτάρουν; Το Hyundai Ioniq 5 N έχει την απάντηση (video)