Το νέο Audi Q3 έρχεται με αρκετά στοιχεία από το ολοκαίνουριο Q6 (photos)


Η 3η γενιά του Audi Q3 συνεχίζει τις δοκιμές της, αυτή τη φορά στη χιονισμένη Σουηδία και αποκαλύπτει περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 19/12/2023

H Audi παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Q3 στα μέσα του 2018 οπότε ήρθε πλέον η ώρα για να την ανανεώσει, προκειμένου να παραμείνει πλήρως ανταγωνιστική στην «απαιτητική» κατηγορία των C-SUV.

Οι συνεργάτες μας είχαν συναντήσει για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο να δοκιμάζεται σε δρόμους γύρω από το Nurburgring στις αρχές του φθινοπώρου και πλέον ήρθε η ώρα για τις πρώτες χειμερινές δοκιμές του σε χιονισμένες περιοχές της βόρειας Σουηδίας.

Κοιτώντας το εμπρός μέρος, παρατηρούμε ότι τα «διαχωρισμένα» φωτιστικά σώματα παραμένουν, στις άκρες της μονοκόμματης μάσκας, που μοιάζει να είναι ελαφρώς μικρότερη. Ωστόσο, το καμουφλάζ μπορεί να παίζει παραπλανητικό ρόλο στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Στο κάτω μέρος, η μάσκα μεγαλώνει σε μήκος, ενώ δε φαίνεται να υπάρχουν αεραγωγοί στις άκρες του προφυλακτήρα. Πηγαίνοντας προς τα πίσω, διακρίνονται οι παραδοσιακές χειρολαβές των θυρών, ενώ είναι σαφές ότι σχεδόν όλες οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες του πίσω μέρους διαφοροποιούνται από την τρέχουσα έκδοση. Για παράδειγμα το τζάμι μοιάζει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο.

Συνολικά, το νέο Q3 θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το υπάρχον μοντέλο, μοιάζοντας περισσότερο σαν ένα «μικρό» Q5, αν και ορισμένες από τις προαναφερθείσες σχεδιαστικές λεπτομέρειες «προέρχονται» από το επερχόμενο ηλεκτρικό Q6. Έτσι κι αλλιώς, αναμένεται να εξασφαλίζεται περισσότερος χώρος για τους επιβάτες αλλά και τις αποσκευές τους.

Όσο για τους κινητήρες; Αναμένουμε μια πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων, μεταξύ των οποίων και PHEV, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Περιμένουμε την παρουσίαση του νέου Audi Q3 μετά τα μέσα του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα μοιάζει το νέο Audi Q3 (photos)

Το Audi grandsphere στο Golden Hall - Δείτε πώς θα καθίσετε στη θέση του οδηγού (photos)

40 χρόνια Audi Sport: Περήφανο παρελθόν, ακόμα πιο δυνατό μέλλον