H BMW φέρνει τα video games στα μοντέλα της με το AirConsole


Η νέα BMW Σειρά 5 έρχεται με 15 video games στο infotainment system, ένα εκ των οποίων θυμίζει αρκετά Mario Kart!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW
  • 29/5/2023

Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και τα συστήματα infotainment των αυτοκινήτων προσφέρουν ολοένα και περισσότερα. Η εξατομίκευση και οι πολλαπλές επιλογές βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, δίνοντας στους επιβάτες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εμπειρία τους μέσα στο αυτοκίνητο στα μέτρα και τις ανάγκες τους.

Ποιος θα πίστευε ότι το 2023 οι πελάτες μιας αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσαν να παίζουν video games στην καμπίνα του αυτοκινήτου τους; Κι όμως, πολλές είναι οι εταιρείες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτόν τον χώρο, προσθέτοντας κι αυτή τη λειτουργία στα συστήματα infotainment.

BMW κάνει κι αυτή μία ανάλογη κίνηση, κάνοντας διαθέσιμο το σύστημα AirConsole στα στη Σειρά 5, της οποίας τα αποκαλυπτήρια έγιναν πριν λίγες μέρες. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να διασκεδάζει οδηγό και επιβάτες, όσο παραμένουν μέσα στο αυτοκίνητό τους, χωρίς φυσικά αυτό να βρίσκεται εν κινήσει, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της φόρτισης ή περιμένοντας να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Με το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας, 15 βιντεοπαιχνίδια θα είναι διαθέσιμα, τα οποία θα ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες όπως αγώνες ταχύτητας, αθλητικά, κουίζ, simulation, στρατηγική και παζλ. Ένα εξ αυτών ονομάζεται 'Go Kart Go' και θυμίζει αρκετά το δημοφιλές Mario Kart. Άλλα παιχνίδια όπως το ποδοσφαιρικό 'Golazo' και το παιχνίδι μαγειρικής 'Overcooked' είναι επίσης διαθέσιμα. Σύμφωνα με την BMW, περισσότεροι τίτλοι θα προστεθούν στο μέλλον.

Η χρήση της νέας υπηρεσίας είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί ξεχωριστό χειριστήριο. Η κονσόλα AirConsole επιτρέπει στους επιβάτες να μετατρέψουν τα smartphone τους σε χειριστήρια, σκανάροντας τον κωδικό QR που εμφανίζεται κάθε φορά στην οθόνη της καμπίνας. Πολλαπλοί χρήστες μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα, κάνοντας τη νέα προσθήκη φιλική για οικογένειες και παρέες φίλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βιντεοπαιχνίδια της AirConsole θα λάβουν άμεσα όλα τα μοντέλα της νέας Σειράς 5, ενώ σταδιακά θα γίνουν διαθέσιμα και στα i4, iX, Σειρά 7, X5, X6X5 M, X6 M, X7 και XM.