Αυτό είναι το νέο, πιο «επιθετικό» Toyota RAV4 GR SPORT (photos)


Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες για την «αγριεμένη» έκδοση του δημοφιλούς SUV, που αποκτά πιο σπορ χαρακτήρα.

  • 6/2/2023

Στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, η Toyota παρουσίασε το RAV4 GR SPORT, την «αγριεμένη» έκδοση του δημοφιλούς SUV που εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ουσιαστικά «δημιούργησε» την κατηγορία.

Οι Ιάπωνες έδωσαν, τότε, τις πρώτες βασικές πληροφορίες για την «επιθετική» έκδοση, χωρίς να αναφερθούν σε πολλές λεπτομέρειες, κάτι που έκαναν αυτή τη φορά.

Σπορ και εκλεπτυσμένο, με προδιαγραφές εξοπλισμού εμπνευσμένες από την Gazoo Racing, ανάρτηση που ρυθμίστηκε για μεγαλύτερη απόδοση, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, πιο ισχυρό σύστημα πολυμέσων... Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του, διατηρώντας τις υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις του κινητήρα 2,5 L.

Η αναφορά για τα κινητήρια σύνολα γίνεται για πρώτη φορά, καθώς είχε παραλειφθεί από την πρώτη παρουσίαση. Βέβαια, δεν πρόκειται για καθαρόαιμη «καυτή» έκδοση GR, όπως τα GR Yaris, GR Corolla, GR Supra και GR86, αλλά για sport έκδοση του SUV (όπως συνέβη με τα Yaris, Yaris Cross, Corolla Cross, CH-R και Hilux), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάτι «βελτιωμένο».

Η full hybrid τεχνολογία 4ης γενιάς των Ιαπώνων, με τον κινητήρα 2,5 L, αποδίδει 222 PS, με αποτέλεσμα η επιτάχυνση από 0-100 km/h να έρχεται σε 8,1 sec. Από την άλλη πλευρά, η PHEV έκδοση αποδίδει 306 PS και έτσι για τα 0-100 km/h απαιτούνται μόλις 6,0 sec. ενώ έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 75 km.

Τα μοντέλα RAV4 GR SPORT έχουν στο βασικό εξοπλισμό ένα έξυπνο ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης AWD-i. Αυτό αποδίδει καλύτερη οικονομία καυσίμου στην αστική οδήγηση, πιο αθόρυβη απόδοση σε υψηλές ταχύτητες και βελτιωμένη πρόσφυση σε ολισθηρές συνθήκες. Τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού είναι τελευταίας τεχνολογίας και κάνουν τη ζωή του - αλλά και των επιβατών - πιο σίγουρη.

Στο εσωτερικό, ο πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών είναι πλήρως ψηφιακός, με τρεις ζώνες πολλαπλών πληροφοριών. Από την άλλη πλευρά, το RAV4 GR SPORT διαθέτει το πιο πρόσφατο σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect που λειτουργεί με οθόνη αφής 10,5 ιντσών.

Η επαναρυθμισμένη ανάρτηση προσφέρει βελτιωμένη οδηγική εμπειρία, με μεγαλύτερη ευελιξία στο SUV και άμεση απόκριση. Χρησιμοποιεί γόνατα MacPherson εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω, με αντιστρεπτικές ράβδους και στα δύο άκρα.

Όσο για το εξωτερικό, μια σειρά από σχεδιαστικές λεπτομέρειες διακρίνει το νέο RAV4 GR SPORT, αποκαλύπτοντας τον πιο σπορ χαρακτήρα του. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ειδικά μοτίβα σε μάσκα και πλαίσια προβολέων, σκούρο γκρι μεταλλικό φινίρισμα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, μοτίβο G-mesh (και) στον πίσω προφυλακτήρα και το διακριτικό σήμα GR στη μάσκα και στη θύρα του χώρου αποσκευών.

Τέλος, οι αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου GR SPORT 19 ιντσών έχουν σχεδιαστεί για μειωμένο βάρος και μεγαλύτερη ακαμψία.