Επίσημο: Η μεγάλη αλλαγή της νέας Porsche 911 - Πότε παρουσιάζεται


Πλέον γνωρίζουμε πότε πρέπει να περιμένουμε τη νέα Porsche 911 αλλά και τη σημαντική «αναβάθμιση» που θα έχει για πρώτη φορά στα 60 χρόνια της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: PORSCHE, SH PROSHOTS
  • 12/3/2024

Εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια, δεκάδες - αν όχι εκατοντάδες - πρωτότυπα της νέας Porsche 911 έχουν εντοπιστεί να δοκιμάζονται σε κάθε είδους καιρική συνθήκη, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση του ανανεωμένου εμβληματικού μοντέλου.

Πλέον, η αναμονή βρίσκεται στο τέλος της… και αυτό δεν προκύπτει από πληροφορίες ή εικασίες, αλλά από την ίδια τη γερμανική φίρμα. Η Porsche γνωστοποίησε ότι η «η αναβαθμισμένη 911 έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του καλοκαιριού». Τότε, λοιπόν, θα περιμένουμε την 992.2, την facelift εκδοχή της τρέχουσας γενιάς 992.

Παράλληλα, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Oliver Blume, ήρθε η επιβεβαίωση και για τη μεγαλύτερη «αναβάθμιση» που θα έχει η νέα 911: Για πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία της, θα προσφέρεται και με ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο υψηλών επιδόσεων, καθώς μέχρι σήμερα είναι αμιγώς θερμική.

«Για άλλη μια φορά ενσωματώνουμε σε μοντέλα παραγωγής τεχνολογία που έχουμε αντλήσει από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι πελάτες μας μπορούν να προσβλέπουν σε περισσότερες τεχνολογικές καινοτομίες προς την ίδια κατεύθυνση», ανέφερε ο CEO και πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της φίρμας.

Όπως αναμενόταν, η Porsche δεν μπήκε σε συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες για το «παρθενικό» υβριδικό κινητήριο σύνολο που θα προστεθεί στην γκάμα. Ωστόσο, οι πληροφορίες το θέλουν να «εντάσσεται» σε τετρακίνητη παραλλαγή, με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι τοποθετημένος στον μπροστινό άξονα και μια αναβαθμισμένη έκδοση του 6κύλινδρου κινητήρα του μοντέλου να κινεί τους πίσω τροχούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικάνικης έκδοσης του Car and Driver, αρχικά η νέα Porsche 911 θα «υιοθετήσει» την ήπια υβριδική τεχνολογία 48 V, πριν περάσει, λίγο αργότερα, σε ισχυρότερο υβριδικό σύστημα T-HEV. Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες για την γκάμα των κινητήριων συνόλων με τα οποία θα προσφέρεται το θρυλικό μοντέλο πατώντας ΕΔΩ.

Η νέα 911 θα είναι το 3ο μοντέλο που παρουσιάζει η Porsche μέσα στο 2024. Προηγήθηκαν οι Macan και Taycan, με την τελευταία να αποκτά, πριν από λίγες ώρες την κορυφαία έκδοση Turbo GT με 1.108 PS. Επιπλέον, στα τέλη του 2023 είχε αποκαλύψει και την καινούρια Panamera.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Porsche αποφασίζει για το νέο της hypercar - Δείτε ποιο θα είναι (video-photos)

Η Porsche Panamera σε δύο νέες E-Hybrid εκδόσεις με έως και 544 PS (photos)

Porsche: Η απαγόρευση των ΜΕΚ στην Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα εφαρμοστεί από το 2035