Επίσημο: Ο διάδοχος του W16 κινητήρα της Bugatti θα είναι ένας V16 - Ακούστε τον ήχο του (video)


Ο εμβληματικός κινητήρας της Bugatti αποχωρεί, αλλά η γαλλική φίρμα τον αντικαθιστά με έναν V16 που θα αποτελεί μέρος υβριδικού κινητήριου συνόλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: BUGATTI
  • 1/3/2024

O W16 «πέθανε», ζήτω ο νέος V16! Η Bugatti ανακοίνωσε επίσημα ότι ο διάδοχος του θρυλικού W16 κινητήρα της θα διατηρήσει τους 16 κυλίνδρους, αλλά αυτή τη φορά σε διάταξη V και θα αποτελεί μέρος ενός υβριδικού κινητήριου συνόλου.

Ο εμβληματικός W16 της Bugatti
Ο εμβληματικός W16 της Bugatti

Γνωρίζαμε ότι η γαλλική φίρμα θα επέλεγε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο για το επόμενο hypercar της, το οποίο θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Ωστόσο, με δεδομένη την υβριδική τεχνολογία και την πρόσθετη ισχύ από τους ηλεκτροκινητήρες, υπήρχε η αίσθηση ότι θα επέλεγε μικρότερο θερμικό κινητήρα, προκειμένου να δημιουργηθεί και ο απαραίτητος χώρος για τα μέρη του υβριδικού κινητήριου συνόλου. Κάτι τέτοιο, τελικά, δε θα συμβεί.

«Αν είναι συγκρίσιμο, τότε δεν είναι Bugatti», αναφέρει χαρακτηριστικά η φίρμα στην ανακοίνωση και εξηγεί: «Με κάθε γενιά των hypercars που παρουσιάζει, η Bugatti ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη στους τομείς της σχεδίασης, της μηχανικής, των επιδόσεων και της δεξιοτεχνίας. Έτσι και φέτος, 8 χρόνια μετά την παρουσίαση της Chiron, η Bugatti παρουσιάζει σε όλο τον κόσμο την πρώτη σελίδα του νεότερου κεφαλαίου στην πλούσια ιστορία της.

Τον Ιούνιο, η σύγχρονη γενιά της Bugatti - που καθιερώθηκε για πρώτη φορά με την Veyron 16.4 - θα υποδεχθεί την τελευταία της εξέλιξη: Μία κορωνίδα της αυτοκίνησης με ένα V16 υβριδικό κινητήριο σύνολο στην καρδιά της. Ασύγκριτη σε κάθε λεπτομέρεια, αποτελεί μια καθαρή ενσάρκωση του DNA της Bugatti, που δημιουργήθηκε όχι μόνο για το παρόν ούτε καν για το μέλλον, αλλά για την αιωνιότητα».

Η γαλλική φίρμα δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για το κινητήριο σύνολο και έτσι παραμένει άγνωστη η χωρητικότητα του V16 κινητήρα, ο αριθμός των ηλεκτροκινητήρων του υβριδικού συστήματος και η συνδυαστική ισχύς του συνόλου. Ο απερχόμενος W16 έχει χωρητικότητα 8,0 L και αποδίδει 1.600 PS με τη βοήθεια 4 turbo.

Ωστόσο, η Bugatti έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου V16 και, μέσω video, τη δυνατότητα να ακούσουμε το βρυχηθμό του. Τα σενάρια και οι υποθέσεις είναι ήδη πολλά για τις προδιαγραφές του - γίνεται λόγος ακόμα και για ατμοσφαιρικό κινητήρα - αλλά μέχρι τότε, μπορούμε να απολαύσουμε τον ήχο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «χρυσή» εποχή της Bugatti συνεχίζεται και με νέα έκδοση της Mistral (photos)

Η αντικατάσταση κλειδιού μιας Bugatti Chiron κοστίζει... όσο ένα Mitsubishi Space Star

Bugatti Type 57 Roadster Grand Raid Usine: Πανέμορφη και σπάνια! (photos)