KIA Tasman: Δείτε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου pickup (photo-video)


Η KIA έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του παρθενικού της pickup. Δείτε τη σχεδίασή του χωρίς τα «παραμορφωτικά» ένθετα.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS, KIA
  • 23/4/2024

Η KIA ετοιμάζεται να εισέλθει στον κόσμο των pickup, με το διπλοκάμπινο Tasman. Πριν από λίγες εβδομάδες σάς παρουσιάσαμε ένα πρωτότυπό του να δοκιμάζεται σε χιονισμένες περιοχές της Βόρειας Σουηδίας, ενώ ακολούθησε η επίσημη επιβεβαίωση του ονόματός του.

Οι Νοτιοκορεάτες συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξής του και άλλο ένα πρωτότυπο εθεάθη να κυκλοφορεί σε δρόμους της Καλιφόρνια με ανάλογο έντονο καμουφλάζ και πάνελ που «παραμορφώνουν» τη σχεδίαση του αμαξώματος.

Ωστόσο, η ίδια η εταιρεία, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία του Tasman, χωρίς ωστόσο να προβαίνει σε πλήρη αποκάλυψή του, καθώς διαθέτει έντονο καμουφλάζ. Όμως αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία, αλλά ένα εντυπωσιακό πολύχρωμο camo. Αυτό δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον διάσημο καλλιτέχνη Richard Boyd-Dunlop, που έχει καταγωγή από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Όπως και το όνομα του pickup, που προέρχεται από το νησί της Τασμανίας, νότια της Αυστραλίας, το συγκεκριμένο κάλυμμα παραλλαγής χρησιμοποιεί γραφικά που εμπνέονται από την ομορφιά που συναντά κανείς στα διαφορετικά τοπία της συγκεκριμένης χώρας.

Το συγκεκριμένο concept του καμουφλάζ ονομάζεται «The Path Never Taken» και, σύμφωνα με την KIA, ενσαρκώνει το περιπετειώδεις πνεύμα του Tasman, το οποίο θα εμπνεύσει τους αγοραστές του να ξεκινήσουν ταξίδια γεμάτα περιπέτεια. Το παρθενικό pickup της φίρμας θα «δίνει προτεραιότητα στην αξιοπιστία και την απόδοση», σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν και «θα οδηγήσει τον κόσμο σε άγνωστα και όμορφα τοπία».

Η KIA γνωστοποίησε ότι το Tasman θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των μικρομεσαίων pickup (C-segment). Θα παρουσιαστεί το 2025 και θα λανσαριστεί, σταδιακά, παγκοσμίως. Ανάμεσα στις αγορές που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί επίσημα είναι αυτές της Κορέας, της Αυστραλίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα το δούμε στην Ευρώπη ή αν θα φτάσει και στη Βόρεια Αμερική, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Tasman, που αναμένεται να βρεθεί απέναντι στα Ford Ranger, Toyota Hilux και Volkswagen Amarok, θα διατίθεται με τουλάχιστον δύο επιλογές πετρελαιοκινητήρων, έναν τετρακύλινδρο 2,2 L και έναν τρίλιτρο V6. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να εφοδιαστεί και με το νέο V6 κινητήρα 3,5 L που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της Genesis.

Δείτε το επίσημο video της KIA για τον τρόπο με τον οποίο προέκυψε το εντυπωσιακό πολύχρωμο καμουφλάζ του Tasman.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «αποκαλυπτικό» KIA EV9 GT μπήκε στο Nurburgring για γρήγορους γύρους (photos)

Έτσι θα μοιάζει το νέο KIA Sportage (photos)

KIA EV3: Δείτε δύο πρωτότυπα του νέου SUV με διαφορετικά σχεδιαστικά στοιχεία (photos)