Το Renault Megane βγαίνει στη... σύνταξη μετά από 27 χρόνια


Είκοσι επτά χρόνια και τέσσερις γενιές μετά την πρώτη κυκλοφορία του, το Renault Megane αποσύρεται δίνοντας τη σκυτάλη στον ηλεκτρικό του διάδοχο.

  • 19/7/2022

Σύμφωνα με το Autocar, η Renault σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή του βενζινοκίνητου Renault Megane, μετά από 27 χρόνια κυκλοφορίας και 4 γενεών, με την τελευταία εξ αυτών να παρουσιάζεται το 2015.

Το Megane πωλούνταν στο Ην. Βασίλειο αποκλειστικά στην υβριδική του έκδοση τα τελευταία χρόνια, με το hatchback μοντέλο της Renault να φέρει έναν βενζινοκίνητο κινητήρα 1.5 lt, υποβοηθούμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα, με συνολική απόδοση 158 PS

Η Renault είδε τις πωλήσεις να πέφτουν, καθώς το Megane κατάφερε να πουλήσει μόνο 793 μονάδες στο Ην. Βασίλειο το 2021, πολύ απογοητευτικός αριθμός, σε σύγκριση με άλλα μοντέλα παρόμοιου μεγέθους, όπως το Ford Focus (21.800) και το Volkswagen Golf (30.200).

Ο αριθμός αυτός είναι απογοητευτικός, όχι μόνο σε σύγκριση με μοντέλα άλλων εταιρειών, αλλά και σε σχέση με τις πωλήσεις του ίδιου του μοντέλου τα προηγούμενα χρόνια. Το Megane αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Renault για πολλά χρόνια, με την πιο προσοδοφόρα χρονιά να είναι το 2004, με 465.778 πωλήσεις.

Το Renault Megane θα αφήσει πίσω του τον ηλεκτρικό απόγονό του, το E-Tech, ξεφεύγοντας λίγο από τη hatchback φιλοσοφία, καθώς η νέα πρόταση θυμίζει περισσότερο SUV. Το βενζινοκίνητο Renault Captur θα γεμίσει το «κενό» της θέσης που αφήνει το Megane, με τα μικρότερα, supermini Renault Clio και Arkana, να το συνοδεύουν.

Το υβριδικό SUV μεσαίου τύπου Renault Austral αναμένεται να έρθει στην Ευρώπη στα μέσα του 2023, με την εταιρεία να θέλει να ανταγωνιστεί το RAV4 της Toyota.