Το τελευταίο θερμικό Volkswagen Golf έρχεται το 2024 με νέα εμφάνιση (photos)


Πρωτότυπα της facelift έκδοσης πραγματοποιούν εδώ και καιρό δοκιμές, με τις σχεδιαστικές αναβαθμίσεις να είναι ήδη εμφανείς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 12/6/2023

Πέρασαν δύο μήνες από τη στιγμή που ο CEO της Volkswagen, Thomas Scafer, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι περίμεναν: «Το Golf θα λάβει μια σημαντική αναβάθμιση το 2024», διατηρώντας τους θερμικούς κινητήρες του.

Η 8η γενιά, λοιπόν, θα δεχθεί facelift, προκειμένου να μείνει «ζωντανή» σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά, με νέα μοντέλα να παρουσιάζονται συνεχώς, ακόμα και αμιγώς ηλεκτρικά. Η μετάβασή του, ωστόσο, στην ηλεκτροκίνηση, θα έλθει με την 9η γενιά του, αρκετά χρόνια αργότερα.

Το τελευταίο διάστημα διάφορα πρωτότυπα Golf δοκιμάζονται στους δημόσιους δρόμους, φέροντας ελάχιστη ποσότητα καμουφλάζ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι εμφανείς αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, που ενέπνευσαν τους σχεδιαστές του kolesa.ru.

Αν και το τελευταίο πρωτότυπο που «συνελήφθη» από κατασκοπευτικούς φωτογράφους ήταν ένα PHEV μοντέλο, οι Ρώσοι designers παρουσίασαν τη δική τους facelift «πρόβλεψη» βασισμένη στην έκδοση R-Line. Έτσι, απουσιάζει η θύρα φόρτισης στο εμπρός αριστερό φτερό.

Ωστόσο, το μπροστινό μέρος είναι αυτό που θα έχει τις περισσότερες αλλαγές, σύμφωνα με τα αυτοκίνητα δοκιμής που κυκλοφορούν, εφοδιασμένα με τα φώτα παραγωγής. Αυτά είναι επανασχεδιασμένα, λεπτότερα από του τρέχοντος μοντέλου και με διαφορετικά εσωτερικά γραφικά.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και στον εμπρός προφυλακτήρα, με φαρδύτερη τραπεζοειδή εισαγωγή αέρα και κάθετα εσωτερικά χωρίσματα. Ως facelift έκδοση, οι αλλαγές στις πλαϊνές πλευρές δείχνουν αμελητέες, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν ελαφρώς τροποποιημένα φωτιστικά σώματα αλλά και ανάλογης διαφοροποίησης προφυλακτήρας, τουλάχιστον στο κάτω μέρος του.

Όσο για το εσωτερικό, γνωρίζουμε ήδη από παλιότερες κατασκοπευτικές λήψεις, ότι στο νέο Golf θα ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δε θα «δανειστεί» την 12 ιντσών του ID.3, αλλά την 15’’ του ολοκαίνουριου ID.7. Συν τοις άλλοις, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και η αλλαγή «πολιτικής» της Volkswagen με την επιστροφή φυσικών κουμπιών στο τιμόνι, αντικαθιστώντας τα αφής, κατόπιν σχετικής επιθυμίας των πελατών της.

Πηγή: Kolesa.ru