Hyundai N Vision 74: Μπαίνει στην παραγωγή με πολλά άλογα και λίγα αντίγραφα


Το Hyundai N Vision 74 παρουσιάστηκε με 671 PS, ωστόσο ετοιμάζεται να βγει σε παραγωγή ακόμα πιο ισχυρό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 19/12/2023

Το Hyundai N Vision 74 είναι ένα από τα EV concept cars που παρουσίασε η νοτιοκορεάτικη εταιρεία μέσα στο περασμένο έτος. Η ιδιαίτερη σχεδίαση, που συνδυάζει στοιχεία ρετρό αλλά και φουτουριστικά, όπως και οι 671 PS που αποδίδουν οι δύο ηλεκτροκινητήρες που έχουν τοποθετηθεί σε καθέναν από τους πίσω τροχούς, κάνουν το μοντέλο ιδιαίτερα ελκυστικό στους fans της Hyundai.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κορεάτικου ETNews, το concept car πρόκειται να περάσει στην παραγωγή, με τη Hyundai να ετοιμάζεται να κατασκευάσει συνολικά 100 μονάδες του μοντέλου, εκ των οποίων οι 70 θα προορίζονται για το δρόμο κι οι υπόλοιπες 30 για την πίστα. Το δημοσίευμα του μέσου αναφέρει ότι «θα συμμετέχουν σε διάσημους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Β. Αμερική και την Ευρώπη».

Το ίδιο άρθρο υποδεικνύει ότι το N Vision 74 θα διατηρήσει το κινητήριο σύνολο με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, το οποίο, ωστόσο, θα αποδίδει συνολικά 800 ίππους, όταν βγει στην παραγωγή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το 2026.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κορεάτικο μέσο προμηνύει ότι το πρωτότυπο θα εισαχθεί στους καταλόγους της εταιρείας. Τον περασμένο Μάιο, ρεπορτάζ του Money Today είχε αποκαλύψει τη σχετική απόφαση της φίρμας να προχωρήσει στην παραγωγή του, λέγοντας μάλιστα ότι η ανακοίνωση θα ερχόταν στις 27 Μαΐου του 2023. Κάτι τέτοιο δεν έγινε φυσικά, όμως τίποτα δεν αποκλείεται.

Όταν η Hyundai τράβηξε το κάλυμμα από το concept car, είχε εξηγήσει ότι πρόκειται για ένα πραγματικό supercar, το οποίο συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον, αντλώντας έμπνευση από το concept Pony του 1974 και χρησιμοποιώντας στοιχεία του N 2025 Vision Gran Turismo που είχε αποκαλυφθεί το 2015, όσον αφορά το τεχνολογικό κομμάτι.

Κανένα δημοσίευμα δεν έχει αναφερθεί στην τιμή του μελλοντικού μοντέλου, όμως αν το project πραγματοποιηθεί, αναμένεται το κόστος του να είναι αυξημένο, κρίνοντας από την πολυπλοκότητα και την περιορισμένη διαθεσιμότητά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hyundai Ioniq 5 N: Ηλεκτρική ρουκέτα με 650 PS και 8άρι «κιβώτιο»! (photos)

Hyundai: Έρχεται ηλεκτρικό hot hatch με την υπογραφή του τμήματος N

Το Hyundai Ioniq 6 N έρχεται με ισχύ που θα ξεπερνά τους 650 PS