Νέο FIAT Panda: Οι ανεξάρτητοι designers «αποκαλύπτουν» τη σχεδίασή του (photos)


Το FIAT Panda ετοιμάζεται να περάσει στην 4η γενιά του εντός του 2024 και αποκτούμε πρόωρα μια εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 17/2/2024

Η FIAT ετοιμάζεται να αναμορφώσει το Panda, δίνοντας στο θρυλικό της μοντέλο ουσιαστική παράταση ζωής. Έχοντας παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1980, θα περάσει στην 4η γενιά του, η οποία θα ευθυγραμμιστεί με την τάση της εποχής μας.

Το νέο Panda θα περάσει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, χωρίς να σημαίνει ότι δε θα προσφέρεται - ίσως μεταγενέστερα - και ως υβριδικό. Η παρουσίασή του θα γίνει το φετινό καλοκαίρι και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως η big day θα είναι η 11η Ιουλίου 2024, ημερομηνία στην οποία η FIAT συμπληρώνει 125 χρόνια ζωής.

Μέχρι τότε μεσολαβούν αρκετοί μήνες, ωστόσο οι πληροφορίες είναι ήδη αρκετές, ενώ τις τελευταίες μέρες διέρρευσαν στο διαδίκτυο και κάποιες πατέντες που «αποδίδονται» στο Panda. Με όλα αυτά τα «δεδομένα», οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές του kolesa.ru εμπνεύστηκαν την τελική του σχεδίαση, πιστεύοντας ότι η εκτίμησή τους θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με βάση τη δική τους ερμηνεία, διατηρούνται οι συνολικές αναλογίες των τελευταίων δύο γενιών του, ωστόσο η σχεδίαση διαφοροποιείται, με περισσότερες γωνίες και ταυτόχρονα απλές «γραμμές». Εμπρός τοποθέτησαν τραπεζοειδείς προβολείς που ενώνονται μεταξύ τους με μια λεπτή φωτεινή μπάρα LED, ενώ ο προφυλακτήρας «φιλοξενεί» ένα μεγάλο κομμάτι σε διαφορετικό χρώμα αλλά και προβολείς ομίχλης.

Στο πλάι διατήρησαν τις παραδοσιακές χειρολαβές για τις πόρτες, ενώ στο πίσω μέρος εμπνεύστηκαν φωτιστικά σώματα σε σχήμα τετραγώνου, αλλά με στρογγυλεμένες γωνίες και έβαλαν μια οριζόντια μπάρα LED να τα συνδέει.

Το νέο Panda αναμένεται να κατασκευάζεται στη Σερβία, στο εργοστάσιο του Kragujevac που παλιότερα ήταν η έδρα της Zastava, ενώ μέχρι πρότινος παρήγαγε το FIAT 500L. Το πιο πιθανό είναι να «πατήσει» στην πλατφόρμα Smart Car της Stellantis, την οποία «εγκαινίασε» το ηλεκτρικό Citroen e-C3, ενώ σαν επιλογή υπάρχει και η e-CMP2 των FIAT 600 και Jeep Avenger.

Έτσι κι αλλιώς, αμφότερες έχουν τη δυνατότητα υποστήριξης αμιγώς ηλεκτρικών και θερμικών κινητήριων συνόλων. Το νέο Citroen e-C3 έχει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 113 PS, ενώ η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 44 kWh τού χαρίζει αυτονομία έως 320 km.

Δείτε τις πληροφορίες που υπάρχουν για το νέο FIAT Panda πατώντας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Fiat Panda 4X4 γίνεται 40 ετών και το γιορτάζει με μια επετειακή έκδοση (photos)

Επίσημο: Το Fiat Panda επιστρέφει το 2024 ως ένα οικονομικό EV

Ζήτω η τρέλα! Το πιο χαμηλό Fiat Panda του κόσμου κάνει βόλτες στην Ιταλία (video)