Η νέα Porsche Taycan δοκιμάζεται στα δύσκολα και αποκαλύπτεται περισσότερο (photos)


Η νέα Porsche Taycan δοκιμάζεται στα χιόνια και έχοντας λιγότερο καμουφλάζ αποκαλύπτει περισσότερες από τις αλλαγές στην εμφάνισή της.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 28/12/2023

Η χειμερινή περίοδος δοκιμών είναι, δεδομένα, η πιο δύσκολη για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες και οι χαμηλές θερμοκρασίες δοκιμάζουν τις αντοχές των συστημάτων του.

Έτσι, οι αυτοκινητοβιομηχανίες τις θεωρούν αρκετά σημαντικές και το ίδιο ισχύει για την Porsche. Πόσο μάλλον που η νέα Taycan αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024, με αποτέλεσμα αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία για «δύσκολες» δοκιμές.

Ήδη σάς έχουμε παρουσιάσει αρκετά «πακέτα» κατασκοπευτικών φωτογραφιών, διάφορων εκδόσεών της, ακόμα και όλες μαζί, κάτι αρκετά σπάνιο. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα υπάρξει και «καυτή» έκδοση με περίπου 1.000 PS, για να κοιτάξει στα μάτια το Tesla Model S Plaid.

Αυτή τη φορά οι συνεργάτες μας συνάντησαν ένα πρωτότυπο της έκδοσης Sport Turismo να δοκιμάζεται στις χιονισμένες περιοχές της βόρειας Σουηδίας. Αν και η πρώτη ματιά μπορεί να ξεγελάσει, το αυτοκίνητο δοκιμής διαθέτει «έξυπνο» καμουφλάζ, με τη μορφή αυτοκόλλητων ταινιών στο χρώμα του αμαξώματος.

Ωστόσο, μπορούμε να διαπιστώσουμε αρκετές αλλαγές στη σχεδίαση στις δύο άκρες του αμαξώματος, όπως συνηθίζεται σε «ενημερώσεις» ενός μοντέλου στο μέσο της ζωής της τρέχουσας γενιάς του. Εμπρός το καπό έχει διαφορετική σχεδίαση, για να ταιριάζει με τους νέους προβολείς, ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας, που έχει πλέον κάθετες εισαγωγές αέρα στις άκρες.

Στο πλάι οι διαφορές μοιάζουν ανύπαρκτες, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, ενώ στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα έχουν μικρές διαφοροποιήσεις, κυρίως όσον αφορά το πάχος τους (δείχνουν πιο λεπτά). Ανάλογα περιορισμένες είναι και οι αλλαγές στον προφυλακτήρα.

Όπως προαναφέραμε, το ντεμπούτο της νέας Porsche Taycan αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νέα Porsche 911 έρχεται με ισχυρό υβριδικό σύνολο και νέο κινητήρα 3,6 L

Η πρώτη ηλεκτρική Porsche 718 Boxster μάς δείχνει τα φώτα παραγωγής (photos)

Η Porsche 911 GTS facelift δείχνει τον «άγριο» χαρακτήρα της με το νέο αεροδυναμικό πακέτο (photos)