Το Dacia Duster 3ης γενιάς χάνει μέρος του καμουφλάζ και αποκαλύπτει νέα φώτα (photos)


Ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό το Bigster Concept, το νέο Dacia Duster συνεχίζει τις δοκιμές του, πλησιάζοντας στην παρουσίασή του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 7/7/2023

Είναι γνωστό ότι η Dacia ετοιμάζει την τρίτη γενιά του Duster. Από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου είδαμε την πρώτη φωτογραφία ενός καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου και ακολούθησε, λίγες ημέρες αργότερα, το πρώτο, πλήρες, πακέτο «κατασκοπευτικών» λήψεων.

Πλέον, οι συνεργάτες μας συνάντησαν ξανά ένα πρωτότυπο να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους και αυτή τη φορά η ποσότητα του καμουφλάζ, αν και παραμένει έντονη, έχει υποχωρήσει ελαφρά στο εμπρός μέρος.

Έτσι, μπορούμε να δούμε καλύτερα τους ορθογώνιους προβολείς και, κυρίως, τη νέα σχεδίαση των φώτων ημέρας που «μπαίνουν» στη μάσκα, ενώ και στο κάτω τμήμα υπάρχουν λιγότερες κάθετες μαύρες λωρίδες και βλέπουμε στη μία πλευρά το σχήμα της κεντρικής εισαγωγής αέρα.

Περνώντας στο πλάι, το βαρύ καμουφλάζ δεν επιτρέπει να δούμε ποιες σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις θα έχει το μοντέλο, με εξαίρεση τις λαβές των πίσω θυρών που είναι ενσωματωμένες στην κολόνα C. Τα καπάκια καθρεπτών εντυπωσιάζουν με το μπρονζέ χρώμα τους.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η πτέρυγα στο ύψος της οροφής. Τα φωτιστικά σώματα είναι πλήρως καλυμμένα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η απόληξη της εξάτμισης είναι διαφορετική σε σχέση με το προηγούμενο πρωτότυπο.

Συνολικά το νέο Duster μοιάζει να έχει παρόμοιο στιλ με το Bigster Concept, το οποίο έχει γίνει γνωστό ότι θα φτάσει στην παραγωγή το 2025. Το Duster θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B του ομίλου Renault, την οποία «αξιοποιεί» και το Renault Captur.

Από πλευράς κινητήριων συνόλων, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η ρουμάνικη φίρμα να αφαιρέσει από τη γκάμα τους κινητήρες diesel, διατηρώντας τόσο τις εκδόσεις βενζίνης όσο και τις διπλού καυσίμου (βενζίνη - LPG). Παράλληλα, αναμένεται να υιοθετηθεί και υβριδική έκδοση, την οποία άλλωστε είδαμε στο Jogger Hybrid 140, ενώ μεταγενέστερα ίσως προκύψει και PHEV παραλλαγή.

Η έναρξη παραγωγής του νέου Duster τοποθετείται χρονικά το 2024 στο Mioveni της Ρουμανίας και η επίσημη παρουσίασή του δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και πριν το τέλος του 2023.