To πρώτο Audi A7 Avant έρχεται απέναντι σε BMW Σειρά 5 και Mercedes E-Class (photos)


Τρία πρωτότυπα της νέας προσθήκης στην γκάμα της Audi εντοπίστηκαν στα χιόνια στο δρόμο. Τι δείχνει η σχεδίαση κάτω από το καμουφλάζ.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 5/4/2024

Η Audi βρίσκεται σε διαδικασία εμπλουτισμού και αναδιάταξης της γκάμας της, με την αλλαγή στις ονομασίες των μοντέλων της να κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρη τη διαφοροποίηση των κινητήριων συνόλων. Έτσι, οι ζυγοί αριθμοί θα αφιερωθούν στα EV και οι μονοί στα θερμικά.

Πριν από λίγες εβδομάδες παρουσίασε το πρώτο Q6 e-tron, ενώ στο δεύτερο 6μηνο του 2024 περιμένουμε τα νέα θερμικά A5 και Q5 που θα βασίζονται στην νέα πλατφόρμα Premium Platform Combustion (PPC). Λίγο νωρίτερα, εντός του καλοκαιριού, θα αποκαλυφθεί το αμιγώς ηλεκτρικό Audi A6 e-tron.

Τι θα συμβεί, όμως, με τις θερμικές του εκδόσεις; Αυτές θα «μεταφερθούν» στην γκάμα του (υπάρχοντος) A7 και οι συνεργάτες μας εντόπισαν 3 πρωτότυπα της station wagon έκδοσής του να δοκιμάζονται στα χιόνια. Ουσιαστικά πρόκειται για τον διάδοχο του τρέχοντος A6 Avant, που θα μετονομαστεί, προσθέτοντας, για πρώτη φορά, στην γκάμα το A7 Avant.

Το επίπεδο του καμουφλάζ είναι μεγάλο, στα παραδοσιακά - μη παραπλανητικά (με αυτοκόλλητα στο χρώμα του αμαξώματος) - χρώματα της γερμανικής φίρμας. Ωστόσο ακόμα και έτσι είναι εμφανής η αύξηση των διαστάσεων σε σχέση με το τρέχον A6 Avant, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με το επερχόμενο A5 Avant σε σχέση με το station wagon A4.

Στο εμπρός τμήμα, μπορούμε να διακρίνουμε μια φαρδύτερη μάσκα, με μικρότερο ύψος, ενώ οι προβολείς δεν είναι διαχωρισμένοι. Φαίνεται ότι η Audi «προικίζει» με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μόνο τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα. Η σχεδίαση του προφυλακτήρα μοιάζει πιο «καθαρή», ενώ οι πρόβολοι και στις δύο άκρες του αμαξώματος δείχνουν ελαφρώς μακρύτεροι.

Όσο για το πίσω μέρος και τα τρία πρωτότυπα διαθέτουν κοτσαδόρο και φωτιστικά σώματα που φαίνεται ότι ενώνονται μεταξύ τους με μια λεπτή οριζόντια φωτεινή μπάρα LED. Δύο εξ’ αυτών διαθέτουν δύο απολήξεις της εξάτμισης (μία σε κάθε πλευρά), ενώ το τρίτο μία διπλή στα αριστερά.

Αυτή η διαφοροποίηση «προδίδει» διαφορετική έκδοση για τον κινητήρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα κινητήρια σύνολα, ωστόσο περιμένουμε πλήρη γκάμα βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, πιθανότατα έχοντας στάνταρ ήπια υβριδική τεχνολογία. Ασφαλώς θα υπάρχουν και PHEV εκδόσεις, ενώ αναμένουμε και «καυτή» RS 7 Avant.

Το νέο Audi A7 Avant θα βρεθεί απέναντι στις αντίστοιχες εκδόσεις της BMW Σειρά 5 και της Mercedes E-Class, ενώ αναμένεται η γερμανική φίρμα να παρουσιάσει και sedan (Sportback) έκδοσή του. Όσο για την παγκόσμια πρεμιέρα του, δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί, χρονικά, προς το τέλος του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα μοιάζει το πρώτο Audi A7 Avant (photos)

Audi: Ετοιμάζει το θηριώδες Q9 που θα τα βάλει με BMW X7 και Mercedes GLS (photos)

Τα αδέλφια Marquez πήραν τα κλειδιά στο χέρι από τα νέα τους Audi (video-photos)