2023 Peugeot 4008: Οι Γάλλοι "ασπάζονται" εντέλει το Coupe SUV αμάξωμα


Πώς σκοπεύει η Peugeot να λύσει το "θέμα" του ύψους της πίσω σειράς καθισμάτων και του περιορισμένου οπτικού πεδίου;

  • 6/4/2022

Στα χνάρια της Renault και της Skoda ετοιμάζεται να βαδίσει η Peugeot και να παρουσιάσει στο πιστό κοινό της ένα νέο SUV που θα χαρακτηρίζεται από την Coupe σχεδίαση του.

Αυτό αναμένεται να είναι το επερχόμενο 4008 που θα στηριχθεί στην επιτυχημένη συνταγή του 3008 με την οποία η φίρμα σημείωσε εμπορική επιτυχία. Σε αυτό το πλαίσιο οι σχεδιαστές του kolesa.ru σήκωσαν μανίκια και δούλεψαν πάνω σε έναν σχεδιασμό που ενδέχεται να ενσωματώσει η νέα πρόταση.

Το 4008 αναμένεται να παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι ενώ θα βγει στην αγορά το 2023 και θα έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το 3008. Η μεγάλη διαφοροποίηση θα έρχεται από τον τρόπο με τον οποίο θα καταλήγει η οροφή στο πίσω μέρος.

Αυτή η πρακτική κρύβει αρκετούς κινδύνους για τις εταιρείες αφού χάνεται ένα μεγάλο μέρος από το ύψος της πίσω σειράς καθισμάτων ενώ συνήθως συνοδεύεται και με μία αισθητή μείωση του οπτικού πεδίου, τόσο των πίσω παραθύρων όσο και του πίσω παρμπρίζ. Μένει να δούμε πως η Peugeot σκοπεύει να βρει λύσεις στα συγκεκριμένα ζητήματα...

Η ισχυρή παρουσία ανταγωνιστικών προτάσεων όπως του Renault Arkana και του Skoda Enyaq Coupe ανάγκασε την Peugeot να βάλει πλώρη προς την ίδια κατεύθυνση και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να δει τη δική της πρόταση.

Η πρώτη προσπάθεια για ένα Coupe SUV ήρθε το 2007 από την BMW με την Χ6δημιουργώντας τη “μόδα” πάνω στην οποία πάτησαν μια σειρά από εταιρείες όπως η Mercedes (βλέπε GLC), η Audi (βλέπε Sportback) αλλά και η Toyota (βλέπε CH-R). Προσεχώς, λοιπόν, και η Peugeot...

Πηγή: kolesa.ru