Αυτή η Lamborghini Revuelto είναι ένα έργο τέχνης πάνω σε ρόδες (photos)


Το τμήμα εξατομίκευσης «Opera Unica» της Lamborghini έκανε για ακόμα μία φορά τα... μαγικά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Automobili Lamborghini
  • 7/12/2023

Στα πλαίσια των εορτασμών των 60 χρόνων από την ίδρυσή της, η Lamborghini έχει πραγματοποιήσει δράσεις διαφόρων ειδών από την αρχή του έτους. Αυτές περιέλαβαν εντυπωσιακές παρελάσεις-ρεκόρ, εκδηλώσεις σε εμβληματικές πίστες, αλλά κι ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της.

Το μενού περιείχε, πέραν των άλλων, μια μοναδική Huracan Sterrato, επιμέλειας του τμήματος εξατομίκευσης των Ιταλών, Opera Unica, η οποία χρειάστηκε 15 ολόκληρες ημέρες για να βαφτεί. Τώρα, η εταιρεία από τη Sant'Agata Bolognese τράβηξε το κάλυμμα από ακόμα ένα «έργο τέχνης», το οποίο αυτή τη φορά έχει τη μορφή της Lamborghini Revuelto.

Παρουσιάστηκε στην έκθεση Art Basel Miami Beach 2023, με την αυτοκινητοβιομηχανία να αναφέρει ότι το εξωτερικό της χρειάστηκε 435 ώρες για να βαφεί, αφού όλη η δουλειά έγινε στο χέρι. Αυτό ισοδυναμεί με 18 ολόκληρες μέρες. Εκτός αυτού, στο εσωτερικό αφιερώθηκαν ακόμη 220 εργατοώρες , αφού τα αιτήματα του ιδιοκτήτη ήταν ιδιαίτερα.

Στο μπροστινό μέρος του αμαξώματος της Revuelto Opera Unica βρίσκει κανείς την απόχρωση Viola Pasifae (μωβ), η οποία σταδιακά καταλήγει σε Nero Helene (μαύρο) στο πίσω μέρος. Πάνω από τα δύο αυτά βασικά χρώματα, έχουν προστεθεί γραμμές σε κόκκινο, μπλε και κίτρινο χρώμα.

Όσο για την καμπίνα, κι εκεί έχει υιοθετηθεί ο ίδιος χρωματικός συνδυασμός του μωβ με το μαύρο, όμως αυτή τη φορά πρόκειται για τους κωδικούς Viola Acutus και Nero Ade. Φυσικά, η Lamborghini έχει τοποθετήσει λογότυπα '60th Anniversary' στα προσκέφαλα, τις εσοχές των θυρών και την κεντρική κονσόλα.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι αμιγώς καλλιτεχνικό, χρησιμοποιώντας πινέλα κι έναν συνδυασμό χρωμάτων, σαν η Revuelto να ήταν καμβάς,» είπε ο επικεφαλής σχεδιασμού, Mitja Borkert. «Αυτό μας ενέπνευσε γι αυτό το ειδικό livery. Με τη δυναμική εμφάνιση του εξωτερικού που έχει γίνει στο χέρι, δίνουμε έμφαση στην αεροδυναμική και την ταχύτητα του αυτοκινήτου.»

Φυσικά, καμία αλλαγή δεν έχει γίνει κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα. Στην «καρδιά» της Revuelto κρύβεται ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 L, που αποδίδει 825 PS και 725 Nm, και συνοδευόμενος από τρεις ηλεκτροκινητήρες, αγγίζει τα 1.015 PS συνολικά. Τα 0-100 km/h γίνονται σε μόλις 2,5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 350 km/h.

Σύμφωνα με τη Lamborghini, η συγκεκριμένη δημιουργία πουλήθηκε σε έναν ιδιαίτερα εύπορο και πιστό πελάτη της, με την αξία να ξεπερνά κατά πολύ το 1 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

60 χρόνια Lamborghini: Η ιταλική φίρμα γιορτάζει και μας θυμίζει τα εμβληματικά της μοντέλα (photos)

Η Lamborghini κλείνει τα 60 - Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά με τον Enzo Ferrari

Lamborghini Huracan STO Time Chaser_111100: Ένα hypercar από το μέλλον (photos)