Best Of: Τα κορυφαία render της εβδομάδας (photos)


Ακόμα μία εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, κι αυτή τη φορά, η στήλη με τα κορυφαία renders της φιλοξενεί το επερχόμενο SUV της McLaren, μία ανανεωμένη Giulia Quadrifoglio, το νέο Genesis GV80 κι ένα Toyota Celica με εμφάνιση GR.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 5/3/2023

Οι Κυριακές στο caranddriver.gr σημαίνουν render, και δε θα μπορούσαμε να μη διαλέξουμε τα 4 κορυφαία της εβδομάδας που πέρασε. Αυτή τη φορά, η εβδομαδιαία στήλη φιλοξενεί το SUV της McLaren, την Giulia Quadrifoglio, το Genesis GV80 και ένα Toyota Celica με «εσάνς» από το τμήμα GR της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Φυσικά, καλό είναι να σημειωθεί ότι κανένα από τα παρακάτω μοντέλα δε βρίσκονται πράγματι στην παραγωγή, όμως αποτελούν το όραμα των σχεδιαστών των διεθνών και τοπικών μέσων, ή των social media. Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μία ματιά στο μέλλον της αυτοκίνησης, με τις σχεδιαστικές τάσεις να επηρεάζονται πολύ συχνά από τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες.

McLaren SUV

Η McLaren αποκάλυψε ότι σκοπεύει να προσθέσει στην γκάμα της ένα όχημα το οποίο είναι ριζικά διαφορετικό από τα υπόλοιπα supercars της εταιρείας. Πρόκειται για ένα SUV, που μάλιστα θα είναι ηλεκτρικό κι αναμένεται να κυκλοφορήσει αρκετά σύντομα, αφού ο σχεδιασμός και η εξέλιξή του έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η σχεδιαστική ομάδα του ρωσικού μέσου Kolesa.ru, έκανε μία πρώτη εκτίμηση για το πώς θα μοιάζει το νέο εγχείρημα της McLaren. Η μάσκα του μοντέλου έχει ξεκάθαρες επιρροές από την υπόλοιπη γκάμα της εταιρείας από το Woking, όμως οι λεπτομέρειες που έχουν αποκαλυφθεί, σχετικά με το μοντέλο, είναι εξαιρετικά περιορισμένες, κι έτσι είναι άγνωστο το κατά πόσο το ηλεκτρικό SUV των Βρετανών θα μοιάζει με το σχέδιο των Ρώσων.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Η Alfa Romeo ανανέωσε πρόσφατα την Giulia και τη Stelvio στο μέσο του κύκλου τους, κι αυτό προετοιμάζει το έδαφος για τις εκδόσεις Quadrifoglio που θα ακολουθήσουν παραδοσιακά, σύμφωνα με τη γραμμή παραγωγής και τον τρόπο δράσης της ιταλικής φίρμας.

Ο σχεδιαστής Sugar Design έδωσε στη δημοσιότητα τη δική του έκδοση Quadrifoglio στην Giulia, και πράγματι πρόκειται για ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα ελκυστικό δημιούργημα. Το μπροστινό και το πίσω μέρος έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως, κι έτσι το συγκεκριμένο όχημα δε μοιάζει με την επερχόμενη έκδοση, αλλά με τον διάδοχό της. Ο πλήρης επαναπροσδιορισμός του μοντέλου σίγουρα θα προκαλέσει πανικό, τόσο στην BMW M4 Coupe, αλλά και στην Mercedes-AMG CLE 63 Coupe.

Genesis GV80

Το Genesis GV80 «άνοιξε» την γκάμα της εταιρείας, ως το πρώτο της μοντέλο, στις αρχές του 2020. Τον περασμένο μήνα, οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν κάνουν λόγο για ένα ανανεωμένο μοντέλο, το οποίο θα καταφτάσει στην αγορά πολύ σύντομα.

Για ακόμα μία φορά, οι καλλιτέχνες του ρωσικού μέσου Kolesa.ru έκαναν τις δικές τους υποθέσεις για το τι πρόκειται να αλλάξει στο πολυτελές SUV. Το νέο GV80 θα πάρει έμπνευση από το GV90, κυρίως στα μπροστινά LED φώτα, όσον αφορά τις λεπτομέρειες, με το σχήμα τους να παραμένει αδιάλλακτο. Κι ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι συνολικά ολοκαίνουργιος, ενώ στο πίσω μέρος, όπως και στο μπροστινό άλλωστε, οι οπτικές λεπτομέρειες των φωτιστικών σωμάτων θα ανανεωθούν.

Toyota GR Celica

Το Toyota Celica είναι ένα από τα πιο εμβληματικά JDM μοντέλα της δεκαετίας του '80 και του '90, και παραμένει, έως και σήμερα, ένα πραγματικό «στολίδι» της ιαπωνικής κουλτούρας. Τι θα γινόταν εάν η Toyota αποφάσιζε να αφήσει το τμήμα GR να κάνει τα «μαγικά» του πάνω στο μοντέλο; Ο σχεδιαστής Timothy Adry Emmanuel έχει την απάντηση.

Το συγκεκριμένο δημιούργημα μοιάζει αρκετά με μία διαφορετική έκδοση του Toyota GR Supra, αλλά σε μικρότερο μέγεθος. Η σχεδιαστική γλώσσα είναι εμφανώς αρκετά εκμοντερνισμένη, ενώ η μάσκα του φαίνεται να έχει πάρει έμπνευση από το νέο Prius. Όσο κι αν αυτό ακούγεται παράδοξο, τα στοιχεία που έχει χρησιμοποιήσει ο καλλιτέχνης συνδυάζονται πολύ αρμονικά.