Επίσημο: Η Skoda δείχνει τη σχεδίαση της νέας Octavia - Πότε παρουσιάζεται (photos)


Η τέταρτη γενιά της Skoda Octavia ετοιμάζεται να ανανεωθεί άμεσα και ήδη αποκτάμε μια πρώτη, επίσημη, εικόνα για τη σχεδίασή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SKODA AUTO
  • 6/2/2024

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο γνωρίζουμε ότι η Skoda Octavia θα ανανεωθεί εντός του 2024, με τους Τσέχους να γνωστοποιούν επίσημα ότι ετοιμάζουν τη facelift εκδοχή της 4ης γενιάς της.

Έχοντας παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του 2019, ήρθε η ώρα για το φρεσκάρισμα της πετυχημένης μπερλίνας της Skoda, η οποία θα ανανεωθεί τόσο στη sedan εκδοχή της (hatchback την ονομάζει η φίρμα) όσο και στην station wagon (Combi). Άλλωστε, σας έχουμε παρουσιάσει και κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τη δεύτερη παραλλαγή πριν από μερικούς μήνες.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Skoda ανακοίνωσε ότι το ντεμπούτο της νέας Octavia θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου του 2024 και την Τρίτη (6/2), με τη δημοσίευση των πρώτων επίσημων σκίτσων, προσδιόρισε και την ακριβή ημερομηνία της διαδικτυακής της παρουσίασης: 14 Φεβρουαρίου.

Για τις βασικές εμφανισιακές αλλαγές που αυτή θα έχει μίλησε ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της εταιρείας, Oliver Stefani: «Το φρεσκάρισμα και η εξέλιξη των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών των εμβληματικών μοντέλων του brand είναι ένα απαιτητικό και συναρπαστικό έργο. Για την τελευταία ενημέρωση της Octavia, ανασχεδιάσαμε τους προφυλακτήρες και τη μάσκα.

Ταυτόχρονα, κάναμε πιο έντονα τα περιγράμματα των προβολέων, δίνοντας στο best seller μας μια ακόμα πιο εντυπωσιακή και σπορ εμφάνιση. Με αυτή τη φρέσκια εικόνα και τα νέα χαρακτηριστικά, όπως οι προβολείς LED Matrix δεύτερης γενιάς, η Octavia θα συνεχίσει να γοητεύει τα επόμενα χρόνια».

Η Skoda έκανε γνωστό ότι η Octavia θα διαθέτει εκδόσεις Sportline και RS, με εμφανισιακές και ποιοτικές αναβαθμίσεις, δίνοντας έμφαση στους προβολείς, οι οποίοι θα διαθέτουν νέα γραφικά και θα ενσωματώνουν το στοιχείο Crysallinium, που δίνει μια μπλε απόχρωση και το έχουμε ήδη συναντήσει στις νέες γενιές των Superb και Kodiaq.

Στόχος να συνεχιστεί το success story του μοντέλου, που ξεκίνησε από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 1996 και έκτοτε μετρά πάνω από 7 εκατ. πωλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Skoda Octavia RS: Έτσι ξεκίνησαν όλα για την sport μπερλίνα (photos-videos)

Ετοιμάζεται η ηλεκτρική Skoda Octavia!

Δοκιμάζουμε την πρακτική λιμουζίνα Skoda Octavia iV 1.4 PHEV 204 PS