Επίσημο: Η ημερομηνία παρουσίασης και η πρώτη φωτό της νέας Skoda Octavia (video)


H Skoda γνωστοποίησε πότε θα αποκαλύψει την καινούρια Skoda Octavia και δημοσίευσε την πρώτη teaser φωτογραφία της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SKODA AUTO
  • 4/1/2024

Η Skoda Octavia βρίσκεται στην 4η γενιά της, η οποία παρουσιάστηκε στα τέλη του 2019 και πλέον είναι μια καλή στιγμή για να ανανεωθεί, προκειμένου να συνεχίσει πλήρως ανταγωνιστικά την εμπορική της πορεία.

Εδώ και πολλούς μήνες - συγκεκριμένα από τις 25 Απριλίου του 2023 - οι Τσέχοι είχαν ανακοινώσει ότι το 2024 η άκρως πετυχημένη λιμουζίνα τους θα περάσει στη facelift εκδοχή της. Ωστόσο, δεν είχαν αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία ούτε είχαν δώσει την παραμικρή πληροφορία.

Έκτοτε, διάφορα πρωτότυπα έχουν βγει και δοκιμάζονται στους δρόμους και σάς είχαμε παρουσιάσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες, στις οποίες μάλιστα είχατε τη δυνατότητα να δείτε και το αναβαθμισμένο εσωτερικό που θα διαθέτει, με τη «σφραγίδα» της Volkswagen.

Πλέον, η Skoda υποδέχθηκε το 2024 δημοσιεύοντας την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας μπερλίνας της, αλλά και τοποθέτησε, χρονικά, το ντεμπούτο της. «Νέα χρονιά, νέα Skoda. Καλωσορίστε το 2024 με μια πρώτη ματιά στο facelift του bestseller μοντέλου μας όλων των εποχών, της Skoda Octavia, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα τον Φεβρουάριο. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα», ανέφεραν οι Τσέχοι στη σχετική ανάρτηση που πραγματοποίησαν σε αρκετούς λογαριασμούς social media που διατηρούν.

Το - ελάχιστων δευτερολέπτων - video δείχνει τη νέα Octavia καλυμμένη με ύφασμα, σε σκοτεινό φόντο, με τους προβολείς, νέας σχεδίασης, να είναι φωτισμένοι και να διακρίνονται (σε ένα βαθμό). Παράλληλα το σήμα της εταιρείας φαίνεται να είναι ελαφρώς φωτισμένο.

Με βάση τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε δει, περιμένουμε τις βασικές σχεδιαστικές αλλαγές να επικεντρώνονται στις δύο άκρες του αμαξώματος, αν και θα είναι περιορισμένης έκτασης. Ωστόσο, οι περισσότερες «ειδήσεις» θα προκύψουν στο εσωτερικό, με τη νέα, μεγαλύτερη, οθόνη του συστήματος infotainment.

Μένει να αποδειχθεί πόσες από τα νέα στοιχεία της καινούριας σχεδιαστικής φιλοσοφίας Modern Solid θα «περάσουν» στη νέα Octavia αλλά και αν θα τοποθετηθούν και οι νέοι διακόπτες Smart Dials που έκαναν ντεμπούτο στα νέα Superb και Kodiaq.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράλλυ Ακρόπολις: Η Skoda ξανά στην κορυφή, 60 χρόνια μετά τον πρώτο θρίαμβο (photos)

Οι τιμές του νέου Skoda Kodiaq στη Γερμανία

Skoda Octavia RS: Έτσι ξεκίνησαν όλα για την sport μπερλίνα (photos-videos)