Η ανανεωμένη Alfa Romeo Stelvio βγήκε βόλτα και συνελήφθη απ' τον φακό! (photo)


Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να... τρυπώσει κάποιος στο εργοστάσιο αφού το ιταλικό SUV πήρε τους δρόμους αποκαλύπτωντας τα νέα στοχεία.

  • 4/3/2022

Είναι γνωστό ότι η Alfa Romeo ετοιμάζει ένα facelift για την Stelvio που θα παρουσιάσει μέσα στους επόμενους μήνες. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες οι Alfisti είχαν βρει τρόπο να τρυπώσουν στη γραμμή παραγωγής και να αρπάξουν δύο αποκαλυπτικά «καρέ». Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να εισβάλλει κάποιος στο εργοστάσιο αφού η facelift έκδοση βγήκε στο δρόμο για δοκιμές αποκαλύπτοντας τα νέα εξωτερικά της στοιχεία. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο forum του autopareri.com.

Μεγάλες αλλαγές, που τραβάνε το μάτι, δεν υπάρχουν. Και δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν αφού μιλάμε για μια facelift παρέμβαση. Αυτό που ξεχωρίζει είναι τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα τα οποία χωρίζονται σε τρεις διαφορετικούς τομείς, όπως έχουμε δει και στην Alfa Romeo Tonale αλλά και σε μοντέλα από το παρελθόν όπως η SZ, η Brera και η 159.

H τεχνολογία τους αναμένεται να είναι matrix LED ή τουλάχιστον LED μιας και η τρέχουσα έκδοση χρησιμοποιεί bi-xenon προβολείς. Η ίδια λογική αναμένεται να ακολουθηθεί και στο πίσω μέρος αν και στην φωτογραφία που κυκλοφόρησε δεν μπορούμε να το διακρίνουμε.

Περιορισμένη οπτική πρόσβαση έχουμε και στις ζάντες ωστόσο, έστω και διαγώνια, μπορούμε να δούμε μια νέα σχεδίαση που θυμίζει -και σε αυτή την περίπτωση- την Tonale. Την ίδια στιγμή δημιουργούνται απορίες σχετικά με την πρόθεση της Alfa Romeo να καλύψει με καμουφλάζ μόνο το κομμάτι που αποτελεί το πλαίσιο της γρίλιας...

Θυμίζουμε ότι στο τελευταίο facelift της Stelvio και της Giulia οι μεγαλύτερες τροποποιήσεις ήρθαν από το εσωτερικό όπου προστέθηκαν υψηλότερης ποιότητας υλικά, μία νέας σχεδίασης κονσόλα αλλά και ένα αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων. Στο νέο "lifting" είναι αρκετά πιθανό να δούμε και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων που θα πάρει τη θέση των κλασικών κάθετων βελόνων που χρησιμοποιεί σήμερα η Stelvio.

Στο κομμάτι του κινητήρα τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δύσκολα θα έρθει κάτι διαφορετικό από τα ισχύοντα. Η γκάμα προσφέρει έναν turbo 4κύλινδρο των 2 λίτρων, έναν twin-turbo V6 των 2.9 λίτρων (Quadrifoglio) και έναν turbo-diesel με 4 κυλίνδρους και χωρητικότητα 2.2 λίτρων.

Πηγή: autopareri.com