H Renault ετοιμάζει επταθέσιο SUV που θα βασίζεται στο Austral


Έτοιμη για μια δυναμική αντεπίθεση στη δημοφιλή κατηγορία των SUV φέρεται να είναι η Renault, προσθέτοντας στη γκάμα της μια επταθέσια πρόταση. 

  • 4/5/2022

Τις τελευταίες ώρες μια σειρά δημοσιευμάτων από γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι η Renault εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε ένα νέο project που αφορά την προσθήκη μίας επταθέσιας SUV πρότασης. Αυτή αναμένεται να «πατήσει» στα στοιχεία και την τεχνολογία του Austral ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία της παραγωγής και να μην προκύψουν έξτρα κόστη.  

Στόχος της Renault με αυτή την κίνηση είναι να ανταγωνιστεί προτάσεις όπως αυτές των Peugeot 5008, Nissan X-Trail, Volkswagen Tiguan αλλά και των Seat Tarraco και Skoda Kodiaq.

Η νέα πρόταση, η οποία σύμφωνα με τις αναφορές είναι πιθανό να φέρει την ονομασία Espace, θα χαρακτηρίζεται για την άνεση και τους μεγάλους χώρους ενώ θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί δύο επιπλέον καθίσματα στο πίσω μέρος.

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η CMF-CD της 3ης γενιάς, με το μεταξόνιο να αυξάνεται τουλάχιστον κατά 7 cm σε σχέση με το Austral ώστε να έρθει ο επιπλέον χώρος.

Ο χώρος των αποσκευών αναμένεται να φτάνει τα 600 lt. Θυμίζουμε ότι στο Austral ο συγκεκριμένος αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 500-575 lt (ανάλογα με τη ρύθμιση των πίσω θέσεων) ενώ στις πλήρως υβριδικές εκδόσεις μειώνεται στα 430 lt. To συνολικό μήκος του νέου SUV θα είναι στα 4.70 m.

Στο κομμάτι των κινητήρων η Renault θα μεταφέρει αυτούσια τη γκάμα των επιλογών του Austral με τις ήπιες και φουλ υβριδικές εκδόσεις. Στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται ο 3κύλινδρος των 1,2 λίτρων με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V που αποτελεί και τον βασικό κινητήρα για τις πλήρως υβριδικές εκδόσεις E-Tech.

Αυτός στην βασική έκδοση του 1.2 TCe αποδίδει 130 PS, ενώ οι τετρακύλινδρες εκδόσεις 1.3 TCe φτάνουν τους 140 και 160 ίππους, με την ύπαρξη ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 12V, ενώ η ισχυρότερη διαθέτει στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο X-Tronic.

Οι κορυφαίες E-Tech Full Hybrid εκδόσεις θα αποδίδουν 160 ή 200 ίππους και εξασφαλίζεται η τήρηση του αυστηρότερου προτύπου εκπομπών ρύπων Euro 7 που θα τεθεί σε ισχύ από το 2025 στην ΕΕ.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η επίσημη παρουσίαση του επταθέσιου SUV αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2023 και σηματοδοτεί την «αντεπίθεση» της Renault στη δημοφιλή κατηγορία των SUV, έχοντας στα πλάνα της την παρουσίαση των εκδόσεων Coupe για τα Austral και Captur, καθώς και την αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού Scenic που θα είναι βασισμένο στην τεχνολογία του Megane E-Tech.