Opel: Το νέο Crossland θα έχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση


Από το 2024 η Opel θα προσφέρει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της, στο δρόμο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της στην Ευρώπη το 2028.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: OPEL
  • 16/6/2023

Η Opel συνεχίζει να υπηρετεί τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της, η οποία θέλει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από το 2028 κι έπειτα. Η εταιρεία από το Russelheim ανακοίνωσε ότι από το 2024 όλα τα μοντέλα της γκάμας της θα έχουν μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Αυτό θα επιτευχθεί με το διάδοχο του Opel Crossland, τον εκπρόσωπο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην κατηγορία B-SUV, το οποίο θα διαθέτει, πλέον και αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση, η οποία θα καταφτάσει στις εκθέσεις στο πλευρό των θερμικών, το 2024.

«Με τον διάδοχο του Crossland θα επεκτείνουμε τον διασκεδαστικό χαρακτήρα των BEV σε όλη την γκάμα μας και θα δώσουμε στους πελάτες μας πρόσβαση στη μη ρυπογόνα κινητικότητα με κάθε ένα από τα μοντέλα μας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Florian Huettl

Η Opel προσφέρει ήδη μία αρκετά ευρεία γκάμα ηλεκτρικών προϊόντων, με το Rocks Electric, το Combo-e Life, το Zafira-e Life αλλά και τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Corsa και Mokka. Σε αυτά προστέθηκε πρόσφατα το νέο Astra Electric, ενώ η κυκλοφορία του αμιγώς ηλεκτρικού Grandland αναμένεται να γίνει το ερχόμενο έτος. Ακόμα μία προσθήκη που έχει γίνει είναι οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις όλης της γκάμας εμπορικών οχημάτων της εταιρείας, με τα Rocks Electric KargoCombo-eVivaro-e και Movano-e.

Αναπόσπαστο μέρος της γκάμας αποτελεί και το τμήμα GSe, το οποίο σημαίνει 'Grand Sport electric', με τα Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe και Grandland GSe να έχουν εμφατική θέση στην γκάμα.

Εκτός αυτού, η Opel συνεχίζει την εξέλιξη των συστημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου, με το Vivaro-e HYDROGEN να βρίσκεται ήδη στους δρόμους παγκοσμίως.