Επίσημο: Πρώτη αποκάλυψη για τη νέα Lancia Ypsilon (video-photos)


Η Lancia Ypsilon είναι εδώ, 12 ημέρες πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της. Δείτε επίσημες φωτογραφίες και video από το ηλεκτρικό supermini.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS/MAXSARAROTTO, LANCIA/TWITTER
  • 2/2/2024

Μετά από πολλές teaser φωτογραφίες, διαρροές, πρωτότυπο που εκλάπη και βρέθηκε μέσα σε ποτάμι, η νέα Lancia Ypsilon παρουσιάστηκε, πρόωρα, από την ίδια την ιταλική φίρμα 12 μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο της.

Αν και η παγκόσμια πρεμιέρα της είναι προγραμματισμένη για τις 14 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο, η έναρξη της καμπάνιας «1 από 1906» έδωσε την ευκαιρία να δούμε ένα διαφημιστικό video με το supermini να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους, με οδηγό-παρουσιαστή τον CEO της φίρμας, Luca Napolitano, αλλά και ένα πρώτο πακέτο φωτογραφιών που παρουσιάζουν, ουσιαστικά, το μοντέλο. Έστω και χωρίς πολλές πολλές λεπτομέρειες.

Η νέα Lancia Ypsilon θα κυκλοφορήσει αρχικά ως αμιγώς ηλεκτρική, σε 1906 αντίγραφα, με την περιορισμένη έκδοση Cassina Limited Edition, τιμώντας με τα συγκεκριμένο αριθμό παραγωγής το έτος ίδρυσης της εταιρείας.

Μάλιστα, η ιταλική φίρμα δημιούργησε και ένα ειδικό site, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν μια φόρμα επικοινωνίας, προκειμένου να αποκτήσουν προτεραιότητα για την απόκτησή της. Οι υπεύθυνοι της Lancia θα επικοινωνήσουν μαζί τους, χωρίς να είναι «υποχρεωμένοι» να προχωρήσουν σε παραγγελία του μοντέλου.

Η Lancia «υπόσχεται» αυτονομία έως 403 km για την ηλεκτρική Ypsilon, η οποία θα χαρακτηρίζεται από την προσοχή στη λεπτομέρεια, την επιλογή των κατάλληλων υλικών και χρωμάτων που θα δημιουργούν αίσθηση ευεξίας και περιβάλλον άνεσης για τους επιβάτες. Σε αυτό θα συμβάλλει και το νέο σύστημα infotainment SALA (Sound Air Light Augmentation), που για πρώτη φορά θα τοποθετηθεί σε ένα μοντέλο της Stellantis και διαθέτει σταθερά widgets που απεικονίζονται σε δύο οθόνες.

Από τις φωτογραφίες βλέπουμε το αμάξωμα σε χρώμα Sapphire Blue, ενώ το μπλε κυριαρχεί και στο εσωτερικό, με τα βελούδινα καθίσματα και το πολυλειτουργικό μικρό τραπέζι, το «tavolino», προκειμένου να ενισχύεται η αίσθηση ότι οι επιβάτες βρίσκονται σε περιβάλλον ανάλογο με αυτό του σπιτιού τους.

Εξωτερικά, η σχεδίαση επηρεάζεται από το Pu&Ra HPE Concept, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα απηχούν αυτά της θρυλικής Lancia Stratos. Στο πλάι, υπάρχουν ζάντες αλουμινίου με σχεδίαση ακτίνων σε γράμμα Y.

Μετά την αμιγώς ηλεκτρική περιορισμένη έκδοση Cassina Limited Edition θα ακολουθήσουν και θερμικές εκδόσεις, ενώ η Lancia έχει προαναγγείλει ότι το 2025 θα έρθει και η «καυτή» παραλλαγή HF με 240 PS.

Για να μάθουμε τα πάντα για τη νέα Lancia θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγες μέρες, μέχρι την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 14 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lancia: Από το πρώτο ηλεκτρικό σύστημα μέχρι την Stratos και την S4 Stradale (photos)

Lancia: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα 117 χρόνια από τη ίδρυσή της (video)

Η Lancia επιμένει ελληνικά, εγκαταλείποντας τα ονόματα «θρυλικών» μοντέλων της