Αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός του πρώτου SUV στην ιστορία της Lotus (photos)


Χωρίς πλαϊνούς καθρέφτες, με αισθητήρες LiDAR και ένα μπροστινό μέρος που... φέρνει αρκετά σε Lamborghini Urus, η πρώτη "αποκάλυψη" του επερχόμενου SUV.  

  • 9/3/2022

Η Lotus Type 123, όπως είναι η κωδική της ονομασία, αποτελεί την πρώτη SUV προσπάθεια της βρετανικής φίρμας η οποία θέλει να κινηθεί σε αντίστοιχα μονοπάτια που περπάτησε ήδη η Lamborghini με την Urus και ετοιμάζεται να πράξει το ίδιο και η Ferrari.

Στόχος φυσικά είναι το μεγάλο κοινό που έχει συγκεντρώσει η συγκεκριμένη κατηγορία και η οποία βοηθά τις βιομηχανίες να παραμένουν ζωντανές και να επενδύουν σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο έγινε ακόμα χειρότερο με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η παρουσίαση του νέου μοντέλου έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου και μέχρι σήμερα ελάχιστα είναι τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν μια σειρά από σκίτσα που μας δίνουν εικόνα από τη σχεδιαστική γραμμή και τα οποία διέρρευσαν μέσα από πατέντα που κατέθεσε η Wuhan Lotus Cars Co στην αρμόδια υπηρεσία της Αυστραλίας.

Θυμίζουμε ότι η παραγωγή της Lotus Type 123 θα γίνει στην κινεζική πόλη Wuhan και αναμένεται να ξεκινήσεις προς τος τέλος του 2022.

Την αποκάλυψη έκανε το iX Forums και αυτό που μπορούμε να διακρίνουμε είναι ότι υπάρχουν αρκετές σχεδιαστικές διασυνδέσεις με την Lamborghini Urusμε το αιχμηρό μπροστά μέρος να είναι η πιο εμφανής.

Ένα άλλο στοιχείο είναι η απουσία πλευρικών καθρεπτών που έχουν δώσει τη θέση τους σε δύο ενσωματωμένες στις πόρτες κάμερες και μεταφέρουν την εικόνα στο εσωτερικό μέσω οθόνης, όπως ακριβώς έχουμε δει και στην περίπτωση του Honda e.

Παράλληλα στο μπροστά μέρος της οροφής εμφανίζεται ένας αισθητήρας του συστήματος LiDAR με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις δυνατότητες του μοντέλου σε σχέση με την αυτόνομη οδήγηση. Ένας αντίστοιχος αισθητήρας φαίνεται να είναι τοποθετημένος και στο πίσω μέρος, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη αφού ενδέχεται να απεικονίζει το φωτιστικό σώμα του συστήματος πέδησης.

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lotus, το δεύτερο στην ιστορία της μετά την Evija, θα έρθει για να ανταγωνιστεί προτάσεις όπως την Jaguar I-Pace, το Audi E-tron Sportback και την Ford Mustang Mach-E. Περισσότερα -και με μεγαλύτερη σιγουριά- στοιχεία θα μάθουμε με την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου που πλέον δεν είναι και τόσο μακριά.

Πηγή: iX Forums