BMW: Τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσουν οι Βαυαροί το 2024


Η BMW φρεσκάρει τη γκάμα της και προσφέρει στα μοντέλα περισσότερη ισχύ, νέες εκδόσεις κι ανανεωμένη εμφάνιση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW
  • 28/12/2023

Η BMW είναι μια από τις εταιρείες που προσφέρουν μια αρκετά ευρεία γκάμα μοντέλων. Θερμικά, αμιγώς ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα, ήδη υπάρχοντα ή προϊόντα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα, αυτά είναι τα οχήματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που ετοιμάζονται να περάσουν στην επόμενη φάση της ζωής τους, είτε λαμβάνοντας ολική ανανέωση, είτε μικρές αλλαγές και «φρεσκαρίσματα».

BMW X3

ΦΩΤΟ: kolesa.ru
ΦΩΤΟ: kolesa.ru

Η νέα, τέταρτη γενιά της BMW X3 πρόκειται να υιοθετήσει ένα αρκετά μεγαλύτερο σουλούπι, όπως ακριβώς κι η X2. Η άφιξή της αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, με πολλά πρωτότυπα να έχουν εντοπιστεί στους δρόμους τον τελευταίο καιρό.

Δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλά δεδομένα σχετικά με την γκάμα κινητήρων παρά μόνο ότι θα υπάρχουν κινητήρια σύνολα εσωτερικής καύσης, ενώ δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται και υβριδικά συστήματα. Έχει γίνει επίσης γνωστό ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αμιγώς ηλεκτρική iX3 το ερχόμενο έτος, αφού αυτή θα λανσαριστεί μέσα στο 2025.

BMW i5 Touring

ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS

Η παρουσίασή της αναμένεται την άνοιξη του 2024 κι η BMW i5 Touring έχει θεαθεί να κάνει δοκιμές στο Nurburgring αρκετά πρόσφατα.

Οι εκδόσεις θα είναι ίδιες με εκείνες της i5 Sedan. Η βασική i5 eDrive40 θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 340 PS και 430 Nm ροπής, ενώ υπάρχει κι η πιο ισχυρή έκδοση με την υπογραφή του τμήματος M, η οποία θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 601 PS και 820 Nm ροπής.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν μπαταρία χωρητικότητας 81,2 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία από 455 km έως 516 km για την i5 M60 xDrive και από 497 km έως 582 km για την i5 eDrive40.

BMW M3/M4

Η BMW M3 θα φρεσκαριστεί για το 2024, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο το ίδιο να συμβεί και με την M4. Η ανανέωση θα περιλαμβάνει αλλαγές στο μπροστινό και το πίσω μέρος, αλλά και τεχνολογικές και αισθητικές προσθήκες στο εσωτερικό. Εκτός αυτού, θα δίνονται νέες επιλογές όσον αφορά τους διαθέσιμους χρωματισμούς αμαξώματος, τα σχέδια των τροχών και τα υφάσματα της καμπίνας.

Στους κινητήρες δεν θα έχουμε τροποποιήσεις οπότε η M3 θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη με τον εξακύλινδρο twin turbo κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L, ωστόσο ίσως να δούμε κάποια μικρή αύξηση στην ισχύ. Υπενθυμίζεται ότι η M3 Sedan έχει ισχύ 480 PS, η M3 Competition 510 PS και η M3 CS 550 PS

BMW M5

ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS

Ένα από τα πολυαναμενόμενα λανσαρίσματα της BMW για το 2024 είναι η νέα Μ5. Η νέα γενιά του σπορ saloon θα είναι διαθέσιμη με δύο διαφορετικά αμαξώματα, Berlina και Touring. Αυτή θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που θα δούμε M5 Touring.

Λέγεται ότι η πιο ισχυρή έκδοση θα είναι υβριδική και θα φέρει το ίδιο σύστημα με την BMW XM, δηλαδή έναν twin turbo κινητήρα V8 χωρητικότητας 4,4 L κι έναν ηλεκτροκινητήρα, των οποίων η συνδυαστική ισχύς θα φτάσει ανέλθει στα 750 PS και 1.000 Nm ροπής.

BMW M2 CS

ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS

Τον Οκτώβριο του 2022, η BMW παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της M2, χωρίς όμως να κάνει το ίδιο και με τις ισχυρότερες εκδόσεις της. Η επόμενη, ακόμη πιο «καυτή» M2 βρίσκεται καθ' οδόν κι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στο δεύτερο μισό του 2024. Ο λόγος για την M2 CS, η οποία εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές τον περασμένο Αύγουστο.

Κάτω από το καπό θα βρίσκει κανείς τον εξακύλινδρο κινητήρα 3,0 L που αποδίδει 460 PS και 550 Nm ροπής, όμως λέγεται ότι η ισχύς πρόκειται να ξεπεράσει ακόμη και τα 520 PS. Σε αυτήν την αύξηση θα συμβάλλει και η μείωση του βάρους, αφού πολλά στοιχεία της CS θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα.

BMW M4 CS

ΦΩΤΟ: CarSpyMedia - YouTube
ΦΩΤΟ: CarSpyMedia - YouTube

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της BMW M, Franciscus van Meel, αποκάλυψε ότι αντίστοιχα με την M2, η Μ4 θα λάβει μια ακραία έκδοση CS στα μέσα του 2024. Τα λεγόμενα του Ολλανδού επιβεβαιώθηκαν σχεδόν έναν μήνα αργότερα, όταν το μοντέλο εθεάθη να κάνει δοκιμές στο Nurburgring, αφαιρώντας μέρος του καμουφλάζ.

Παρόλο που η BMW δεν έχει κάνει λόγο για τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της εγχειρήματος, έχει γίνει γνωστό ότι η M4 CS αναμένεται να «αντιγράψει» ως έναν βαθμό την M3 CS, λαμβάνοντας κάποια έκδοση του twin-turbo inline six κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος στην M3 CS αποδίδει 550 PS και 649 Nm ροπής, με την ισχύ να διοχετεύεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με 8 σχέσεις.

BMW Σειρά 1

ΦΩΤΟ: CARPIX
ΦΩΤΟ: CARPIX

Η τρέχουσα γενιά της BMW Σειράς 1 βρίσκεται στη διαδικασία ανανέωσής της. Μία σειρά από αισθητικές αλλαγές θα συμπεριληφθούν στο φρεσκάρισμα του μοντέλου στα μέσα του κύκλου ζωής του, το οποίο θα έρθει μέσα στο επόμενο έτος.

Οι πληροφορίες είναι περιορισμένες προς το παρόν, όμως έχει επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρξουν μικροαλλαγές στην εμφάνιση του οχήματος, όπως και νέα χρώματα και σχέδια τροχών. Το σύστημα multimedia πρόκειται να αναβαθμιστεί με νέες λύσεις συνδεσιμότητας, ενώ κι ο κινητήρας ενδέχεται να βελτιωθεί, όσον αφορά στην αποδοτικότητα.

BMW Σειρά 2 Gran Coupe 

ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS

Η νέα, φρεσκαρισμένη BMW Σειρά 2 Gran Coupe πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στα τέλη του 2024, με τους Γερμανούς να θέλουν να σταθούν απέναντι στην Mercedes CLA. Η αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει αρκετά μεγάλες αλλαγές στο μοντέλο, το οποίο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του μπροστά στον φακό των «κατασκόπων» φωτογράφων.

Αναμένεται να είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα της BMW που θα φέρουν θερμικό κινητήρα κι έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα διαθέτει την ίδια γκάμα κινητήρων με το υπάρχον μοντέλο, με τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στην κορυφή θα βρίσκεται η τετρακίνητη σπορ έκδοση M235 xDrive.

BMW Σειρά 4 Gran Coupe

Η BMW Σειρά 4 Gran Coupe έκανε το ντεμπούτο της το 2021 κι ήρθε η ώρα για ανανέωση. Το facelift του μοντέλου ενδέχεται επίσης να έρθει μέσα στο 2024, με τους Βαυαρούς να κάνουν αλλαγές στο μπροστινό και το πίσω μέρος, αλλά και στο εσωτερικό, προσφέροντας περισσότερη τεχνολογία και συνδεσιμότητα.

Εκτός αυτού, αναμένεται να γίνουν βελτιώσεις στα συστήματα ασφαλείας, όπως και στην γκάμα των κινητήρων, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV επόμενης γενιάς της BMW (photos)

Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο - Ο Chris Harris οδήγησε την BMW M2 και άλλαξε γνώμη (video)

Τέλος εποχής: Η BMW σταματά την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης στη Γερμανία